Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2014 08:52 - за
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 953 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Въпрос:

  С какво се стига до истината за сложното?

Кратък отговор:

  С истината за простото от което е изградено.

 

Въпрос:

  С какво Галилей открива независимостта на гравитационното ускорение от масата на телата, които падат в гравитационното поле ?

Кратък отговор:

  С най- прости, незаслужаващи вниманието на неговите съвременници опити. С пущането да падат камъни с различна маса от кулата в Пиза, както се твърди и с пущането да се търкалят по наклонена плоскост тела с различна маса.

 

Въпрос:

Какво не открива Галилей ,при откриването на независимостта на гравитационното ускорение от масата на телата, които падат в гравитационното поле?

Кратък отговор:

  Не открива истинската причина за тази независимост, която се обуславя от реактивният механизъм на гравитационното силово въздействие, до което достигнах  и което, моите съвременници/учени и лаици/ все още не виждат и не приемат, както не са виждали  и приемали дълго време откритието на Галилей и реалността, че във вакум и тежките и лекитите тела падат с еднаква скорост-с еднакво гравитационно ускорение.

 

Въпрос:

  Кое гравитационно ускорение не зависи от масата на падащите тела и кое зависи от масата им?

Кратък отговор:

 Във всяко единично гравитационно поле, гравитационното ускорение не зависи от масата на падащите в него тела.

 От масата на падащите тела в дадено гравитационно поле зависи ускорението с което се приближават две тела, на базата на гравитационните си сили, които ги придвижват едно към друго.

  Всяко гравитационно ускорение  с което се приближават две тела съгласно закона на Нютон за гравитационната притегателна сила е продукт на две гравитационни сили и е сума от две гравитационни ускорения.

На тази база всяко гравитационно ускорение , което не зависи от масата на падащите тела, е по малко от гравитационното ускорение, което обуславя привличането на телата едно към друго.

 Гравитационните енергийни потоци , продукт на гравитационните излъчвания от телата не блъскат по пътя си телата, а ги отблъсват и изпращат  към тялото от което изхождат. Тази реалност е от фундаментално научно и практическо значение.  Тя осигурява вечния гравитационен разпад и синтез на структурите на Вечността, както вечното движение ни осигурява не само сблъсък между структурите на същността на Вечността, но и тяхното предпазване от този сблъсък и осигурява безопасната ,за небесните тела небесна механика.

 

Въпрос:

  Ако в човешкото познание , на преден план бяха само истините, без  заблудите, приети за истини и господстващи в съзнанието на хората, днес, повече от половин век след откритието, „Наличие на условия, при които гравитационното поле не е консервативно” и изобретенията”Директни гравитационни двигатели” до които достигнах в 1960 г. България и светът щяха да имат тотална директна гравитационна енергетика с неограничен, безопасен  добив на енергия на земята, луната и други небесни тела,на базата на гравитационните им излъчвания,формиращи гравитационните им полета, като естествени и неизчерпаеми източници на полезна енергия,  възможност, която не е по малко значима от възможността да се каца на луната и други небесни тела.

 

Въпрос:

  Кое пречи новите обективни истини ,до които Вечността със същността си и вечните и ненарушими обективни закони , които произтичат от нея ни разрешава да се докоснем, трудно да достигат до съзнанието на хората и да ги оползотворяват?

Кратък отговор:

  Природата на живота и конкретно  природата на човка,на който  са присъщи: инерциално мислене, ограничени умствени способности, обсебяване от заблуди, които го правят сляп и глух за новите обективни истини, наличието на его, алчност и агресивност, присъща на всяко живо същество, без която  живота и смъртта, като неделимо единство не може да ги има в безначалната и безкрайна във времето и пространството  верига на живот и смърт.

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. gmihov - georgecit
21.10.2014 12:47
За мое Вашият коментар е много повече на базата на представа за истината и по малко на конкретните реалности, такива, каквито са те.
Благодаря Ви са съвета и коментара.
Комета рят Ви засяга проблеми по които доста съм писал и изисква още много да напиша за да могат да се разберат правилно и да не ми се преписват опити за нарушение на природни закони и твърдения, които не съм изказвал и подържал.
Изисква твърде дълго обяснение, на базата на конкретните реалности. за което, поради моята доста напреднала възраст вече нямам достатъчно време.
Ще се опитам на кратко да Ви отговоря с отговори, които ако Вие анализирате бихте могли сам да стигнете истината и да отличите, кое е заблуда и кое е реалност.
1. Реактивен механизъм на силово въздействие е този, при който посоката на силата която го обуславя, като действие и посоката на движение на тялото върху което тя действа са право противоположни. Такова е и гравитационното силово въздействие.
В науката и практиката с говори за земна гравитация, лунна гравитация, слънчева гравитация и пр. Това значи ,че тези гравитации изхождат от тези тела. Това го показва и самият закон на Нютон за гравитационната сила. И ако те не изхождаха от тези тела закона Нютон, който до сега никой не е опровергал не можеше да го има, като обективна истина.
Този закон, първият принцип на Нютон и липсата на движение, без тяло и път ни показват обективно, че и гравитационна сила, без тяло/структура/ и път няма и не може да има. Показна ни още, че всяка гравитационна сила, която придвижва телата в пространството идва о други тела, а гравитационната сила, която изхожда от едно небесно тяло достига до всички останали тела в пространството.. И всички тези гравитационни сили отпращат телата не по посока на своето действие , в посока обратна, която отпраща телата към тялото от където изхожда. ...........
2.Такава "Гениална глупост" за нарушение на закона за гравитацията, каквато често ми се приписва, от хора, които твърде несериозно четат не съм п
цитирай
2. doctora - доктора
21.10.2014 21:14
Основната и най - близо до обективната истина формула за енергията е формулата за кинетичната енергия ... изисква малко доусъвършенствуване с относителни коефициенти и ъглови такива защото енергията не е нещо имагинерно, а е величина и вечност обвързана с всичко останало. Съставена от материя и движение тя е относителна величина както движението, а и ъгловите коефициенти са си вид относителност ... съотнасяне спрямо другите отправни системи. Едно от несъвършенствата на съвременната физика е фактът, че тя не разбира, че енергията макар и привидно много видове когато се погледне в дълбочина се оказва, че е само един вид и един вид е била и ще бъде вечно и дори когато от нашето човешко име не ще е останало и прашинка от организиран атом ... Тъ енергията е винаги и завинаги само и само произведение от материя и движение, измерения на които са масата и скоростта във формулата за кинетичната енергия. По отношение на потенциалната енергия как стоят нещата ... реактивния енергиен поток какъвто е гравитационния преминава през тяло което е в режим на опора и ако тази опора отпадне тялото започва да се ускорява към източника на гравитационния енергиен поток тоест центъра на земята / всъщност цялата земя излъчва гравитация, но е по - разбираемо да се каже центъра на Земята /. Всъщност всеки атом и елементарна частица разположени извън центъра на Земята са в режим на опора / независимо че това не е съвсем вярно защото няма частица спряла на едно място, но да продължим / и ако тази опора се махне частицата ще се ускори толкова повече колкото по далеч/високо е от центъра на Земята. Тоест всеки атом извън имагинерния център на дадено материално тяло е в режим на потенциална енергия тоест ако отворим дупка до центъра на това тяло примерно падащата вода все ще се ускорява, така че и да падне водата от един километър на повърхността на планетата тя ще продължи да си има потенциална енергия до центъра и. И отново ще кажа, че енергията е само една, а другите думи потенциална и кинетич
цитирай
3. doctora - доктора
21.10.2014 21:32
на, химична, атомна, топлинна и т.н. и т.н. са просто думи завоалиращи истината обективна. Няма безплатен обяд и това е циничен американски израз на закона за запазване на енергията, но е верен. Между другото схващането на съвременната физика, че планетите, звездите, галактиките се движат от изкривеното времепространство е висш израз на глупост, защото тази нереалност наистина нарушава закона за съхранение на енергията и импулса, а това както обсъдихме многократно е невъзможно при никакви условия, никога не е било възможно и никога няма да бъде. Погледнато още по - дълбоко енергията си е реално съчетание/произведение на противодействие и действие, които две качества олицетворяват материята и движението съответно, но и това е дълга тема. Гравитацията е отворен енергиен поток, който е асиметризиран до материалните центрове каквито са планетите и може да се използва в режим на опора вечно, ако вечно поддържаме двигателната установка, която го използва и преобразува в нещо познато. В космоса нещата са малко по - различни, но и на тях след време хората ще им намерят цаката. Но първо все пак трябва да се тръгне от по - простото и тогава да се върви към по - сложното ... Нека почнем с гравитационните двигатели и след това на двигатели в режим на свободно падане. Със здраве на всички питащи.
цитирай
4. gmihov - за действието и противодействието
21.10.2014 23:25
Общият закон да действието и противодействието е:
"ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ИМА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ"
Частните случаи на този закон са:
1. Действие по голямо от противодействието. Без действие по голямо от действието няма и не може да има" Първият принцип на Нютон, Падането на телата в гравитационните полета, небесната механика, движението на хората и животните по земята,движението на преводните средства с които пътуваме на земята, във въздуха , във водата , двигателите ,водни, въздушни, гравитационни ,с вътрешно горене и пр.
2. Противодействие равно на действието. На базата на този частен случай на общия закон за действието и противодействието имаме всички статични положение, където сумата от действието и противодействието е равна на нула, както това е при движенията на транспортните средства с еднаква скорост.
3. Действие по малко от противодействието. При този случай действието се отразява от противодействието.
цитирай
5. gmihov - За мое Вашият коментар е много по...
21.10.2014 23:28
gmihov написа:
За мое Вашият коментар е много повече на базата на представа за истината и по малко на конкретните реалности, такива, каквито са те.
Благодаря Ви са съвета и коментара.
Комета рят Ви засяга проблеми по които доста съм писал и изисква още много да напиша за да могат да се разберат правилно и да не ми се преписват опити за нарушение на природни закони и твърдения, които не съм изказвал и подържал.
Изисква твърде дълго обяснение, на базата на конкретните реалности. за което, поради моята доста напреднала възраст вече нямам достатъчно време.
Ще се опитам на кратко да Ви отговоря с отговори, които ако Вие анализирате бихте могли сам да стигнете истината и да отличите, кое е заблуда и кое е реалност.
1. Реактивен механизъм на силово въздействие е този, при който посоката на силата която го обуславя, като действие и посоката на движение на тялото върху което тя действа са право противоположни. Такова е и гравитационното силово въздействие.
В науката и практиката с говори за земна гравитация, лунна гравитация, слънчева гравитация и пр. Това значи ,че тези гравитации изхождат от тези тела. Това го показва и самият закон на Нютон за гравитационната сила. И ако те не изхождаха от тези тела закона Нютон, който до сега никой не е опровергал не можеше да го има, като обективна истина.
Този закон, първият принцип на Нютон и липсата на движение, без тяло и път ни показват обективно, че и гравитационна сила, без тяло/структура/ и път няма и не може да има. Показна ни още, че всяка гравитационна сила, която придвижва телата в пространството идва о други тела, а гравитационната сила, която изхожда от едно небесно тяло достига до всички останали тела в пространството.. И всички тези гравитационни сили отпращат телата не по посока на своето действие , в посока обратна, която отпраща телата към тялото от където изхожда. ...........
2.Такава "Гениална глупост" за нарушение на закона за гравитацията, каквато често ми се приписва, от хора, които твърде несериозно четат не съм п

цитирай
6. gmihov - АКО!
21.10.2014 23:38















Ако няма действие по голямо от противодействието движението ще изчезне.Ще .изчезне живота и смъртта. Ще изчезне и човека. Ще изчезне и самия Бог, защото,без движение и той не може нищо да сътвори и разрушим.
Всяко конкретно движение и всяка конкретна промяна ,при него се обуславя от друго движение/сила/ , без каквато няма и не може да има и първият принцип на Нютон.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3316504
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930