Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2012 17:44 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 3951 Коментари: 18 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Въпрос:  Как са обвълзани импулсната сила I =mv и сшлата F = ma съответно F = mg? Кратък отговор:    Свързани са със следното равенство I + F = I . Тжва равенсто пржизтича от закона за съхранение на импулса. При максимално I , F е равно на нула. При максимално F , I e равно на нула. I и F са променливи величини, и ако не са такива не може законаза съхранение на импулса и на енергията да ги има. Каквито и стоиности да получат ,при взаимната връзка , която има между тях ,общата им сума не мож еда бъде различна от максималнити им стойности, които са равни една на друга . Това е реалността. Отдаденият импулс, съответно енергия от едно тло на дрго са ровнш на получените от тругото тяло. Ако това не е така не може да го има, както законът за съхранение на енергията, така и законът за съхранение на импулса. Не може да ги има и условията, при които гравитационното поле не е консервативно, както и директните гравитационни дивгантели до които достшигнах в 1960г., които моите съвремници, в блатото на заблудата, че гравитационното поле е консервативно в продължение на повече от педесет години не могат да проумеят и пиремат, както в блатото на заблудата, че земята е неподвижна съвремениците на Коперник не са могли да проумеят истината, че земята се движи в пространството.



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. gmihov - Има грешка!
16.09.2012 18:03
Има грешка в равенството, но не и в реалноста и се надявам това да сбуди любопиството на специалистите и да започнат да се включват в моята все още монодискусия относно същността на Вечността и това, което произитча от нея, какно конкретно по отношение на реалностите, които , като същност и природен, ненарушим закон обусляват бъдещата директна гравитационна енергетика и нейните неограничени възможности за безопасно производство на енергия на базата на гравитационното поле на зимята и на други небесни тела, като естествени и неизчерпаеми източници на енергия.
цитирай
2. doctora - доктора
17.09.2012 00:35
имай пред вид учителю, че съвременната физика даже не разбира по този начин импулса и силата ... така че не очаквай кой знае колко от тях ... единственото което те могат да направят е да чакат да направим предначертаното и алгоритъма на промяната да тръгне ... без дгд макро вариант те като тома неверни не ще се облекат във вяра ... амин.
цитирай
3. doctora - доктора
17.09.2012 00:37
без да разберат материята/движението/пространството тоест истинската света троица тоест истинското лице на тризъбеца те не ще те разберат и не ще разберат директната гравитационна енергетика ... някога и аз не разбирах какво имаш пред вид под тези думи, но сега вече знам ... със здраве и амин.
цитирай
4. doctora - доктора
17.09.2012 22:33
опитвам се да анализирам този постинк защо има толкова много влизания в него ... отговора на въпроса на учителя защо е сгрешено равенството може да го намерите назад, а и той ви е отговорил с думите след формулата, но трябва да се чете внимателно .... и все пак каква е тази магия да има толкова много влизания ... че се кръстосват блогове и думи е ясно, но все пак такъв рекорд за пресен постинг не съм срещал ... пожелавам на учителя всичко да е така и други задачки загадки да поставя .... амин.
цитирай
5. doctora - доктора
19.09.2012 16:30
най-вероятно читаемостта на тази страничка е свързана с понятията сила и импулс и ... при търсене в мрежата блогърите попадат случайно на нея при търсене на "физическа" информация за тези понятия ... иначе няма обяснение за нейната "ранна" голяма читаемост без да се зададе смислен въпрос по горното равенство .....
цитирай
6. doctora - доктора
23.09.2012 00:26
ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ТРЯБВА ТРУД ДА ПОЛОЖИТЕ, НО И ..... ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ВОЛЯ СЕ ИЗИСКВА ЗА ДА СЧУПИТЕ СЕДЕМТЕ ПЕЧАТА НА ЕНЕРГИЙНАТА БАРИЕРА В СЪЗНАНИЕТО СИ ... ВОИСТИНА СЕ ИЗИСКВА ВОЛЯТА, НО ИСТИНСКАТА ВОЛЯ КОЯТО Е ОРГАН ЗА АКТИВНО УБОЧЕНИЕ НА СЪЗНАНИЕТО ... ВИЖДАЩИТЕ СА СИ ЗНАЕЛИ РАБОТАТА КОГАТО СА СПОМЕНАВАЛИ ТАЗИ ДУМА ..... БЕЗ ВОЛЯ НЕ ЩЕ ПРОМЕНИТЕ И РАЗБЕРЕТЕ НИЩО ... АМИН.
цитирай
7. doctora - доктора
25.09.2012 00:27
сбора от импулса тоест сблъсъка/блъсъка/отблъсъка и проявената сила е равен на константа ... по този начин се формира и законът за съхранение на енергията в отворените безкрайновечни системи каквато е и светата вечност не допускаща съществуването на друга такава вечност .... а сега разберете това, но да довърша за законът за съхранение на енергията формулиран от доктор михов ..... сумата от отдадената и приетата енергия е винаги константна величина ... вного просто и примитивно звучи, но това е най-абстрактното нещо и предизвикателство на хилядолетията и бъдещите такива ... вечноста ни е създала и ни чака да се родим за звездите и ако ние не се родим ще се родят други и ще ни изтрият от времето ... аз като българин и човек не желая това да се случи и моят вид да падне като отсечено дърво не даващо плодове ... скоро всички вие ще се включите в предизвикателството на древните и съвременни виждащи пътя българи ... първо българите, а след това и небългарите до последния човек ... амин.
цитирай
8. doctora - доктора
13.03.2013 00:28
Какво носят теориите на Учителя в стратегически порядък? Носят нова и всеобхватна Теория на информацията, която и ще бъде единната религия на бъдещите хора. Всъщност религията като понятие и дума се е превърнала в мръсна дума за доста от знаещите хора, но все пак е свързана с дума носеща познанието за нещо светло и чисто и това е думата вяра и стоящата зад нея безкрайна реалност. Единната религия е само и само науката лишена от религиозност тоест науката на обективната истина. Новата Теория на информацията, която почива не само на правия, но и на много по-древния и по-голям / безкрайно по-голям / реактивен енергиен и съответно информационен поток. Реактивните информационни потоци носят истинската и неизкривена представа за реалността в която живеем. Виждащите макар и да виждат линиите на света трудно осъзнават, че тези линии са само и само гравитационните енергийни потоци и ветрове в истинския смисъл на тези думи. Когато овладеем реактивния енергиен и съответно информационен поток ще сме станвали галактическа и свръхцивилизация. В моментът се случва точно това, но неговото случване изцяло зависи от решението на Вечността. Без Господа бога и квант не би напуснал и паднал от главата ни. Когато се разбере и осъзнае Новата Теория на Информацията, която си е реалната Нова Научна Парадигмаххората ще разберат и истинските истини за Бога, Вечността и себе си дори. Идват интересни времена. Времена на битка, последната битка и дано тя да е предимно в сферата на идеите и този път без излишна кръв, защото простаци опитващи се да яхнат народния гняв има много и адът върви по петите им. Амин.
цитирай
9. doctora - доктора
20.04.2013 20:54
ЕДИННА ТЕОРИЯ НА ПОЛЕТО: Защо съвременната физика не успява да създаде лелеяната единна теория на полето? ... Просто защото не мислят ясно и не мислят в правилната посока. Защо? ... Защото поради някакви си причини са решили, че в природата има само 4 фундаментални сили ... гравитация, електромагнетизъм, силна ядрена и слаба ядрена. Примерно изобщо не се вижда, че слабото и силното ядрено взаимодействие на базата на закона на нютон и квадратите от разстоянието е със сигурност мимикрираща гравитация. При електромагнетизма нещата са по-сложни защото се касае за комбинирани енергийни потоци - реактивни и прави такива. Кой е правилният начин да се подходи към създаването на Истинската Единна теория на полето ... Като вметка мога да кажа, че съвременната физика трябва изобщо да забрави за глупостта наречена симетрия, но това е друга тема ... И така какво е основното за създаването на единната теория на полето? Първо да се дефинират Реалностите такива каквито са, а те не са дефинирани така както трябва да бъде. Първо какво адже ба е Полето като понятие и същност и дали то е основното и фундаментално понятие в бъдещата и настояща ЕДИННА ТЕОРИЯ НА ПОЛЕТО ... Аз казвам, че Полето не е основното понятие и същност в единната теория на полето, а и съвременната физика има съвсем различно схващане за него като реалност. Примерно съвременната физика схваща полето като някакво въздействие около нещо си и толкоз ... това и е достатъчно, но не и за мен, а да не говорим за Учителя, който с двете си ръце е създал всичко ...И така какво е полето ? Истината обективна е най-простото нещо - представете си поле със житни класове, но поле като сфера тоест с обем, а не като едномерните житни полета. Фактически полето си е точно поле/част от пространството изпълнено с потоци/класове от дивжещи се структурни форми на материята .. Тоест полето като същност, реалност и понятие не е фундаментът, а фундаментът е потока, енергийния поток, от наредени една след друга еднакви порции материя разделени
цитирай
10. doctora - доктора
20.04.2013 23:18
движещи се с еднаква скорост / тоест в една отправна система са / и с определена посока, а често когато е гравитация и светлина посоките са дивиргентни във всички посоки ... И така повече от очевадно е, че трябва да говорим за ЕДИННА ТЕОРИЯ НА ПОТОКА/ЕНЕРГИЙНИЯ ПОТОК, а не за ЕДИННА ТЕОРИЯ НА ПОЛЕТО, но бая хляб и сол ще изяде съвременната физика докато достигне до трохичка истина. Оказа се, че не е толкова просто - казвам им и те ми повярват ... казвам им, но те не ми вярват. Учителя това където го говоря от пет години и то на много по-ниско равнище аз и на безкрайно по-високо равнище той, той го е говорил и говори вече 53 години и глас в пустиня. Такъв е живота, но пък единната теория на полето/потока си заслужава усилието да бъде разбрана. Първото важно и основно нещо в единната теория на полето е, че нямаме четири фундаментални сили, а безкраен брой такива и въпреки това силата в истинския смисъл на думата е само една и това е действието, тоест движението, но се оказа, че винаги има и една друга сила, която е единствената антисила - противодействието, но тя се проявява само под въздействието на действие. Тя винаги е само противодействие, инертност, тя винаги е материята, но е толкова материална колкото и пространството и движението и все пак тя е истинския символ на материалното. Двете истински фундаментални сили - ДЕЙСТВИЕТО И ПРОТИВОДЕЙСТВИЕТО са единствения фундамент на Вечността и те правят истинската същност на енергията, защото тя енергията при всички възможности е производна величина и винаги при всички условия е скорост по маса, тоест действие и противодействие на едно. Искат обединяваща формула, а как да я видят като тя е вече създаден, преди столетия, но исква усъвършенствуване. Тя формулата ЕДИННА си е само и само формулата за кинетичната енергия - ем по ве на квадрат върху две, но новото е, че винаги умножаваме по относителен и ъглов коефициент ... винаги и в това е относителността на движението и неговите производни енергията, импулса и силата ...
цитирай
11. doctora - докотра
20.04.2013 23:45
Знам .... най-трудното нещо на този бял свят е да разберете простата истина, особенно когато е толкова " проста ". Формулата за кинетичната енергия е най-краткия числов израз на ЕДИНЕНИЕТО НА ЕНЕРГИЯТА И НЕЙНИТЕ ИЗРАЗНИ СРЕДСТВА ЕНЕРГИЙНИТЯ ПОТО/ПОТОЦИ И ЕНЕРГИЙНОТО ПОЛЕ/ПОЛЕТА .... Трудноста в изразяването на гравитационната сила и енергия е тази, че имаме реално реактивен енергиен поток, а при електромагнетизма имаме два вида въздействуващи потоци и те са прави и реактивни и от там идва трудното осъзнаване на сложната електромагнитна реалност и енергия разбира се, как да се разбере и силното ядрено и слабото такова взаимодействие при условие, че там си имаме гравитация на микро ниво в чист и реактивен вид. Не е лъжица за всяка уста ЕДИННАТА ТЕОРИЯ НА ПОЛЕТО - ИСТИНСКАТА. Идва времето на шестата раса предсказана и в библията, но набедена за 666, а три шестици просто е изразната форма на бога. Бог е тройка, триъгълник и бог е едно и бог е вечността. Някога нещо ни е съкрушило и истини в древните книги на колобрите, основни истини са били превърнати в дяволски такива, а изобщо не е вярно това. Нито вилата на дявола е вила на дявола, нито числото 666 е числото на звяра. Нещо неистово се съпротивлява да разберем истинското движение, истинската материя и истинското пространство, защото тази/тези истини ще ни освободят. ЕДИННАТА ТЕОРИЯ НА ПОЛЕТО - ИСТИНСКАТА си заслужава усилието да бъде разбрана и осъзнана. Заслужава си, но не е лесно, не е изобщо лесно нейното разбиране, а е най-простото нещо на този бял свят. Идват интересни времена и те ще дойдат искаме или не и дано да сме осъзнати при тяхното идване защото доста беди ни очакват. Разправям на жена ми, че ми трябват няколко стотина милиарда долара и ще овладеем слънчевата система .. Това са активите на НАСА горе долу на РОСКОСМОС .. Единственото което ще се изисква от тях е да следват бързо и стриктно нарежданията и да бързат безспир защото времето ни гони по петите. Не ми вярва жената, а как да ми повярват те. Амин.
цитирай
12. doctora - доктора
20.05.2013 02:29
ЕДИННАТА ТЕОРИЯ НА ПОЛЕТО изисква освен гениален създател и необходимо ниво на съзнанието на тези, които ще я разберат ... Дали сме достигнали това ниво ... Не знам честно да си призная. Като гледам колко смислени въпроси срещам по пътя си мога само да кажа не знам. Интересно ми е какво ще се случи когато направим ДВИГАТЕЛЯ ... Може би нищо, а може би нещо ... Странни дни преминават пред очите ми ... Само погледнете какви абсурди създава съдбата с гласовете на българите за ново народно събрание. Странни дни, а аз правя някаква си машина, но нека видим ... Амин.
цитирай
13. doctora - доктора
03.08.2013 22:42
Ей сега пак загледах филма светецът и ох какво има след него ... филма верижна реакция ... Какъв знак само и ирония. Без физиците да разберат двата дракона на древните, всъщност най-древните виждащи на българите - колобрите и техния съвременен вариан - двата сакати и безкрили дракони на нашите слепи и безмозъчни владици / дааа на върха около кръста на техните жезли са два изправени един срещу друг, но само частични и безкрили дракона ... какво израждане от гледна точка на хората които виждат, но виждат ясно и точни ... /, без да разберат, че тези два дракона са исконен символ на българския род и символизират действието и противодействието, тоест движението и материята, тоест енергията и че този символ по същия начин, но с други изразни средства е точно обозначен в българската мартеница - белия и червения конник на апокалипсиса / ОТКРОВЕНИЕТО / ... Тъ ако братята физици не разберат тези древни и привидно религиозни истини те никога не ще разберат как да правят студен ядрен синтез, катализатори палещи водата, трансмутациите в студени варианти, панацеите, а за директни гравитационни двигатели никога не ще разберат. Как да им обясниш, че най-ефективните ускорители са кръговите на орбита, които ускорявайки сблъскват ускоряемите от тях частици .... не можеш на слепци светлината да обясниш, а има нобелови лауреати за разработки на теми молекулни мотори ... Каква слепота Господи ... Господи, от който е всичко и всичко е в него и той е във всичко и който е материята/движението/пространството или знаците на ДУЛО около Дръстър ... Трудно ще разберете двигателя, а и той се движи мравешки, но помнете, че мравешки или не се движи към края и само Вечността може да реши как ще стане всичко и кога. Амин.
цитирай
14. gmihov - магнитно отблъсване и привлшчоне/реактивно отблъсване:
12.08.2013 00:53
Какво е необходимо да може нагледно да го покажем магнитното отблъсване и привличане?
Необходими са две пружини, при които едната в положение на статус, а другата да се изсрелва срещу нея с ротация.
Възможни са два резултата във зависимост от ротацията на изстрелената пружина/спирала/.
1. отблъсване на пружините.
2. исреляната пружина преминава през стационарната и я отблъсва обратно, както гравитационното и матнитно излъчване отбъсват тялата през които преминават.
цитирай
15. gmihov - за обективната истина
12.08.2013 01:01
Г.К.Михов

ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ В СВЕТЛИНАТА НА ОТБСВ.

Въпрос:
Кое обуславя наличието на светлина сянка и липсата на гравитационна сянка?
Кратък отговор:
Липсата на пълна прозрачност на телата за светлината и наличието на пълна прозрачност за гравитацията

Въпрос:
Кое обусрлавя липсата на пълна прозрачност на телата и наличието на такава за гравитацията?
Кратък отговор:
Различнинте механизми на силово въздействие , на светлините кванти/фотоните/ и на гравитационните кванти /гравитоните/ , носители на гравитационната енергия

Въпрос:
Кое е общото и кое е различното , при силовото въздействие на фотоните и гравитоните, обусравящи палични механизми на силово въздействие?
Кратък отговор:
Общото е:
И при двите имаме сблъсък, без какъвто във Всемира няма и не може да има силово въздействие.
Различното е:
При фотоните имаме блъсък, които обуславя силово въздействие с посока ¸съвпадаща с посоката на движение на фотоните.
При гравитоните имаме отблъсък, който обуславя силово въздействие с посока обратна на посоката на движение на гравитоните.

Забележка:
Повече и по конкретна информация относно обективната истина в светлината на Общата теория за базовата същност на Вечността в facebook.
цитирай
16. gmihov - за обективната истина
12.08.2013 01:02
Г.К.Михов

ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ В СВЕТЛИНАТА НА ОТБСВ.

Въпрос:
Кое обуславя наличието на светлина сянка и липсата на гравитационна сянка?
Кратък отговор:
Липсата на пълна прозрачност на телата за светлината и наличието на пълна прозрачност за гравитацията

Въпрос:
Кое обусрлавя липсата на пълна прозрачност на телата и наличието на такава за гравитацията?
Кратък отговор:
Различнинте механизми на силово въздействие , на светлините кванти/фотоните/ и на гравитационните кванти /гравитоните/ , носители на гравитационната енергия

Въпрос:
Кое е общото и кое е различното , при силовото въздействие на фотоните и гравитоните, обусравящи палични механизми на силово въздействие?
Кратък отговор:
Общото е:
И при двите имаме сблъсък, без какъвто във Всемира няма и не може да има силово въздействие.
Различното е:
При фотоните имаме блъсък, които обуславя силово въздействие с посока ¸съвпадаща с посоката на движение на фотоните.
При гравитоните имаме отблъсък, който обуславя силово въздействие с посока обратна на посоката на движение на гравитоните.

Забележка:
Повече и по конкретна информация относно обективната истина в светлината на Общата теория за базовата същност на Вечността в facebook.
цитирай
17. doctora - доктора
08.10.2013 00:21
Путин си мисли, че прекара американците ... Блаженни са верующите и тяхно е царството небесно. Ванга каза, че когато войната в Сирия завърши ще се завърне най-старата вяра на Земята. Най - старата вяра, но всъщност Учение е вярата и истината за Тризъбеца триждисвещен ... за Бога вярата истинска, за истинския и единствен бог не допускащ съществуването на други богове по подразбиране и аксиоматика ... Бога - материя/движение/пространство ... Ние българите нямаме нужда да връщаме най - старата вяра при себе си ... просто трябва да си спомним за нея защото тя извира от нашите народни приказки, предания, легенди и свещенни знаци. Тя извира в буквалния смисъл от суровачката и мартеницата на древните и съвременни българи ... Ние трябва просто да си спомним, да се събудим дявол да го вземе защото духа потропва на вратата ни, че и ще я изкърти. Скоро всичко ще приключи, а вие дори няма да сте разбрали. Скоро в човешкия свят ще се завърнат Четиримата Конници на Апокалипсиса и те ще отсъдят кой кум, кой сват и кой на булката малкия брат ... хуморът е неуместен в това което предстои, но пък здраво разрежда напрежението от предстоящото. Нека видим както казваше Тома Неверни. Амин Господи.
цитирай
18. doctora - доктора
20.10.2013 23:33
В моментът гледам филмът Константин за пореден път и за пореден път ми " навряха " в очите думата/термин копието на съдбата ... Визираха копието с което е прободен Иисус на кръста и което копие е търсено от Хитлер за да побеждава. Блаженни са верующите и тяхно е царството небесно ... Както философският камък не е това което е, тоест нещо си което прави желязото или каквото и да е било в злато или лекува болести и въпреки това той може да превърне всичко във всичко и да ни излекува от всичко защото според едно определение / има само една природа и ти можеш да я разделиш на три и като я събереш в триединство да получиш едно - гледай това е философския камък / реално той философския камък е Господабога, защото определението на онова в скобите според Новата научна си е точно Троицата, Стетата Троица, Триединствата, Тризъбеца и т.н. или просто казано Господабога, но това както и да е. По - важното е, че копието на съдбата не е за всеки и общото съзнание интуитивно е стигнало до истината обективна за Движените, Светия дух, Действието с графичен израз - срадния елемент от тризъбеця, суровачката, бялата част от мартеницата, белия конник от апокалипсиса, стрелката в знака на Дуло и т.н. Копието на съдбата винаги се обозначава като стрелка права или обърната навътре, но винаги стрелка. Така, че мислете ясно и правилно защото истината обективна е само една и не е вярно, че Иисус е замълчал деликатно, когато са го попитали какво е истината ... това изобщо не е вярно. Стрелката е и основна част от знака на тъй наричаната Атлантида, а всъщност Земя на децата на светлината тоест България ... Тризъбеца е исконен знак на българите и тяхната цивилизация. С него изпращаме старата и посрещаме новата години. Мислете с главите си. Амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3315564
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930