Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2012 08:01 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1005 Коментари: 3 Гласове:
0



Въпрос:  Какво говори в полза на достоверността на измераната по голяма скорост на гравитацията от тая на светлината? Кратък отговор.  В полза на тази достоверлност говори наличието на небесни тела / черни дупки/ с мощни гравитационни излъчвания, при лепса на светлинно излъчване.  Големината на гравитационното ускорение с което телата падат в дадено гравитационно поле не зависи от масата им, но вазиси от плътността на гравитационното излъчване и на базата на това, че гравитационното излъчнане е радиално намалява с квадрата на растоянието.  При звездите от които изхожда , както гравитационно, така и светлинно излъчване, плътността на гравитационното излъчване на повърхността им  не е толкова голама и при 6% разлика в скоростите между гравитацията и светлината гравитацията не е в състояние да осигури такова голямо гравитационно ускорение, равно на скоростта на светлината, че да я задържи и от тях да не излиза светлина.  При черни „дупки” плътността на гравитационното им излъчване е толкова голяма, че светлинните фотони не могат да пробият през тази плътност, но далеч от черните тела с мощни гравитационни излъчване, където плътността на излъчването им намалява с квадрата на растоянието светлината може да мине през гравитацините им полета, като се откронява от посоката си но не пада и не се поглъща от черните”дупки”.      



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. doctora - доктора
26.06.2012 10:19
знам какво имаш пред вид учителю, но нещо интуицията ми не иска да се съгласи ... знам, че щом има "черни" обекти във вселената това означава, че единствения начин по хода на гравитационния инерциялен лъч да бъде задържан инерционния поток от фотони е гравитоните да се движат изпреварващо спрямо фотоните, но .... пак ще се повторя, че по тази логика гравитацията може да се движи и с десет пъти скоростта на светлината .... не ми се вързва представата за различна гравитационна и фотонна скорост ... пък може и да се вързва защото вероятно има разлика в скоростите на тежък гама квант и лек радиоквант ........ изобщо това изисква по-широка дискусия с хора с извадени от задниците глави ... със здраве и амин.
цитирай
2. gmihov - доктора
26.06.2012 11:12
Темата е доста общирна, при това и с фундаментално значение.
Изисква първо много добре да се видят реалностите, които я обуславят.
Изисква различни аспекти на задълбочен анализ, на реалностите, продукт на взаимодействие между реалността обусрлавящя гряветяцеята и реалността обуславяща светлината.
Ето , на кратко,няколко аспекти за анализи на това взаимодействие и това, което се получава от него:
Аспект :
Относителни ли са скоростите на гравитациата и светлината и как относителността им се отнася нъм резултатите от ваимодействията им.
Аспет:
Проста или сложна е структурата на фотона, носител та светлината и как това се отразява на гравитационното силово въздействие на гравитацията върху светлината?
Аспект:
Може ли да има структура без маса и скорост, която да притежава импулсна сила и енергия и могат ли да бъдат такива фотона, носител на светлинната енергия и гравитона , носител на гравитационната енергия?
Аспект:
Реалност е, която е на лице и при космическите кораби на орбита, че земното гравтационно ускорение не зависи от масата на телата, които падат в него. От какво зависи това?
Достоверно ли е обяснението, което дава ОТБСВ на тази реалност
Аспект:
Каква е вещевата плътност на светлиното и гравитационното излъчване и как това се отразява на взаимодействието между гравитацията и светлината.
Аспект:
Всичики скорости във Всемира са относителни, различни спрямо различните отправни системи . Може ли скоростите на фотоните и гравитаните да правят изклюмение от тази всеобща реалност?
Аспект:
Ако гравитацията не радално корпускуларно излъчване , каквото го посочва ОТБСВ, как да си обясним намалението на плътността на гравитационните полета с квадрата на радиуса на разстоянието, което е отразено в закона за гравитационната сила на Нютон?
Могат да се посочат още много аспекти за зависимостта между гравитация и светлина.
За да се проумее обективната истина във връка с тази тема „ Същност и зависиминост между светлината
цитирай
3. gmihov - доктора
28.06.2012 16:51
Доктора,

Ако скоростна на светлината и гравитацията са от фундаментално значение за обективното човешко познание, то с не по малко фундаментално значение е силовото гравитационно въздействие върху микроструктурите, носители на светлината.
Не мога да пиша по подробно по тази тема. Връзката ми с итернет е много не стабилна и цели текстове които напиш за миг изчедват и не мога да ги възстановя.
Добре ще е на тази тема, за силовото въздействие на гравитацията върху светлината, когато се срещнем да поговорим по подробно на базата на следните два принципа от моята обща теория за енергийните потоци/полета/_:
- „Без сблъсък между структури на восеобщата базова същност на ВЕЧНОСТТА няма и не може да има силово въздействие и пренос на енергия от една структура в друга”
- „ Всеки енергиен поток/поле/ корегира скоростта и направлението на движение на телата в него до собствената си скорос и напрлавление на движение”,
като вземем предвид и разрагането на светлината,което говори в полза не на една структура , а на повече структури носители на светлината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3314119
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930