Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2012 00:54 - ДИРЕКТНА ГРАВИТАЦИОННА ЕНЕРГЕТИКА
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 4164 Коментари: 22 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Въпрос:  Кога една истина се превръща в заблуда? Кратък отговор:  Когато в заблуда твърдим, че една реалност я има в условия в които я няма и не може да я има.    Няма абсолютно празно пространство, съответно абсолютен вакуум. Но има пространство /вакуум/ близък до абсолютния вакуум, каквото е междузвездното пространство. В него, при наличието на гравитацията космическите апарати падат почти напълно свободно и в тях телата практически нямат тегло. Но ! Когато апарати падат в пространство пълно с атмосфера, още повече пълно с вода, както това е при потъването на подводниците в тях има намаление на теглото, но няма и не може да има безтегловност. А когато подводниците се издигат наличие на безтегловност е още повече невъзможност. В този случай не само, че няма безтегловност, намаление на теглото, но има и увеличение на теглото.  В рецензиите, обект на моята среща с НС при ИФТТ в 1993г. Двамата рецензенти бяха видели разликата в теглата на системите , при падане и издигане и бяха проумели и отбелязали, че директният гравитационен двигател ще заработи, но със съзнание ,обсебено от заблудата, че гравитационното поле е консервативно, не са били в състояние да приемат реалността която са видели за истина и след тази обективна и достоверна констатация, нямайки как да я опровергаят пишат, че в системите с гравитационно обоснован променлив обем и маса на безконечната верига, като се задвижи веригата ще настъпи условие на свободно падане, без да отчитат, че освен падането има и издигане, в системите ще настъпи безтегловност и двигателят ще спре да работи, без да виждат, че ако спре веригата да се движи ще се възстановят условията, които са приели за истина и при които двигателят не може да остане в покой,защото ,при покой теглата- сили от ляво и дясно на безконечната верига са различни, съответно въртящият момент, които тази разлика в теглата обуславя не е и не може на бъде равена на нула ,а триенето във водата не може да бъде по голямо от постоянната работна гравитационна сила, обоснована от различните тегла на системите от ляво и дясно на безконечната верига, което резултатите от опитите,  отразени с езика на числата показваха.  Що се касае до членовете на НС със обсебено съзнание, че гравитационното поле е консервативно, те изобщо не мислеха конкретно и всичко, което казаха може да се сведе до едно: “Бог е сътворил земята неподвижна”, както лидерите на църквата, без да мислят от времето на Коперник и Галилей са повтаряли, без да мислят възможно ли е това,което се твърди в рецензиите – за свободно падане и безтегловност, при движението на безконечната верига, повтаряха, че гравитационното поле е консервативно.          



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. doctora - доктора
25.04.2012 01:11
хич сън не ни хваща учителю и както беше написано от и за едни големи писатели фантасти братя стругацки - хората усетили инертността=материята като сложна проява в нашия свят на интуитивно и надинтуитивно равнище - дори на сън не виждаме покой ... взех компютъра,монитор, клавиатура - имаш избор, мишка и кабели, а сега осигурявам и свестен човек от града ти да ни помогне да вържем компютъра /защото хич не ме бива в това направление/ , ако трябва да го "увеличим" и ако трябва да качим някоя по-мощна графична програма от уърлда или ексела ... ще видим в близката седмица/и .... лека ноща.
цитирай
2. abstrakttsionist - Re : Gmihov
25.04.2012 07:46
Много често съм се замислял , защо след като при свободното падане телата губят тегло , те продължават да падат ускорително в полето , нали губят тегло това не означава ли че не им действа гравитацията ? И един въпрос за гравитационните вълни , според вашата теория съществуват ли те ? Според теорията на Айнщайн съществуват , но все още не са открити експериментално .
цитирай
3. gmihov - abstrakttsionist
25.04.2012 10:17
Това, коета измерваме,като тегло е конкретната големина на импулсната гравитационна силя, коята, кто външна за телата сила действува върху тях, в зависимост от конкретните условия и относителността на движението на всяка скорост.
Както за всяка импулсна сила важи общият закон за импулсната сила, така този закон важи и за гравитационната импулсна сила и е: I = m/c - gt/
m. - Сумарна маса на гравитаните, които упражняват външно импулсно слово въздействие върху телата.
c.- корост на гравитацията
gt.-Скорост в даден момен на свободно падащите в гравитационните полета тела
Докато ускорението с което пада опората спрямо която измерване теглото е по голямо от нула имаме тегло по голямо от нула. Когато ускоренията на падащото тяло и опората спрямо, която измерваме теглото му станат равни теглото изчезва, но не и гравитационната сила. Тя , като външна импулсна сила изчезва, когато скоростта на падане на тялото стане равна на скоростта на гравитацията. когато gt = c.
При тази реалност, при неограничено свободно падане, каквото във всемира не може да има, защото няма абсолютно плазно пространство и дввижение на тяло по абсолютно права линия.
Така, при неограничено свободно падане имаме три същестеви момента:
Първо.
Начален момен, при който скоростта на падане е равна на нула, а гравитационната сила и тегло са максималви.
Второ.
Когато ускорението на падане на тялото, съответно и скоростта му на падане расте, а големината и гравитационната сила и теглото на тялото намаляват
Трето.
Когато укорението с което пада тялото се изравни с гравитационното ускорение и теглото изчезва, а гравтационната сила осатава, но продължава да намаляв
Четвърто.
Когато скоростта на падане на тялото стане равна на скоростта на гравитацията изчезва и гравитационната сила, защото разликата c -gt =0.
Във Всемира няма празно пространство. Всяка структура, каято се движи в пространството, в това число и гравитоните се сблъсква със структурите, които изпълват дадено плостран
цитирай
4. gmihov - Продължение
25.04.2012 10:30
Всеки такъв сблъсък поражда вълни във средата, кята изпълва пространството. Така се образуват вълните в пространството, така се образуват вълновите енергийни потоци , каквито са звукувите вълни, водните вълни, вълните от гравтациана в световния океан и в недрата на земата, където имат и сивоето конкретно значение за появата на земетресенията.
Наличието на лунните и слънчеви приливи и отливи са достатъчно доказателство, че имаме вълни предизвикани от гравитацията.
Не виждаме гравитационното излъчване от земята, но виждаме, че телата падат към земята и занем, че то е причината да падат. Не виждаме гравитационното излъчване от луната, но вижзаме, приливите и отливите и знаем, че това се дэлжи на гравитационнто излъчване, което идва от луната.
цитирай
5. abstrakttsionist - Re : Gmihov
25.04.2012 12:40
Да до тук ми се изясни , а какво ще рече понятието консервативно поле и сила ? и съответно не консервативно ? четох че консервативно поле е такова , в което работата извършена от силите на полето не зависела от скоростта и траекторията на материалната точка на която действат , а само от местоположението в която се намира материалната точка спрямо вектора на силите на полето .
цитирай
6. gmihov - abstrakttsionist
26.04.2012 08:19
Най общо казано консервативно енергийно поле е това поле от което, при движение на тяло вътре в него по затворен път получената от него енергия и изразходвана енерегия за затвореното му движение са равни, а общият им сбор е равен на нула, при което от полето не може да черпим полезна енерегия.
При гравитационното поле на базата на закона за съхранение на енергията имаме услоовия, при които енергията по затворен път е рвна на нула, но имаме и условия, при окито тя не е равна на нула. Тези условия, при които енергията по затворен път в гравитационното поле не е равна на нула и от него се черпи полезна енергия в 1960г. открих с прости изчисления и прости експерименти, които в 1984 отново с експерименти потвърдих. На базата на тези условия, при които гравитационното поле не е консервативно в периода 1960 -2012г. достигнах до мнагобройните варианти на дирекнни гравитационни двигатели с които реално от гравитационното поле на земята и други небесни тела може да се чеппи полезна енерегия несравнимо много повече от колкото от въглищата, петрола, природния газ, атомното гориво, при безопсни условия за човека и природната среда.
цитирай
7. doctora - доктора
26.04.2012 08:52
наистина гиганска енергия може да се извлича от гравитационните полета на земята и другите космически обекти с твърд под краката .... това с теглото много много не го азбрах, но скоро ще се видим и тогава ще го изкоментираме защото е важно .... със здраве учителю.
цитирай
8. abstrakttsionist - но имаме и условия, при окито тя не е ...
26.04.2012 12:42
gmihov написа:
но имаме и условия, при окито тя не е равна на нула. Тези условия, при които енергията по затворен път в гравитационното поле не е равна на нула и от него се черпи полезна енергия в 1960г. открих с прости изчисления и прости експерименти.

Кои са тези условия при които полето на гравитацията не е консервативно ?
цитирай
9. gmihov - abstrakttsionist
26.04.2012 23:25
Условията, при които гравитационното поле не е консервативно са тези,при които , при движение по затворен път в гравитационното поле енергията, която получаваме от полето, при падане е по голяма от енергията, която ни е необходима за издигане. Тези условия обуславят и на базата на закона за съхранение на енерегята гарантират работата на директните гравитационни двигатели и неогроничените възможности за директен добив на енергия от гравитационното поле.
Такива условия има и при опитите с железния хлорид и кагато проведете тези опити за които съобщиге, че се подготвяте, ще ги видите.
цитирай
10. gmihov - доктора
26.04.2012 23:54
Моето време изтича, но идва времето на директната гравитационна енергетика, която без твоето участие и участието на дргуи още, които проумеят, че е възможна, че е безопасна, че е с неограничени възможности, няма да стане реалност.
Много истини за тази енергетика научи, но има още много,които трябва да научиш, като реалност, природен закони, конкретно техническо решение и пр.
цитирай
11. abstrakttsionist - Re : Gmihov
27.04.2012 12:25
опитите ще ги проведа , защото критерий за истината е само опитът тоест емпирическото познание .
цитирай
12. doctora - доктора
27.04.2012 21:24
какво би се случило ако човек виждаше в гравитационния диапазон ..... просто изобщо въпросът с неподвижността на който и на което и да било в този свят нямаше да бъде поставян и даже помислено да бъде поставян ... просто от само себе си хората биха виждали, че няма нищо в този свят/вечност, което да е неподвижно освен пространството ... хората биха виждали пропорционалността на гравитационната сила на масата на падащото в гравитационно поле тяло и биха виждали, че в земната атмосфера за да се получава разлика в скоростите на падане на различните тела - тежки и леки има намесата и на сили различни от директната гравитационна сила, но пораждани от нея основно, е .... и не само от нея ... хората биха виждали, че в сложните структури се натрупва и разрежда движението и това предопределя усложняването или упростяването на тези структури и съответно като еквивалент на това процесите на еволюция и деволюция засягащи от най-простото до най-сложното ... вселените натрупват и разреждат движение като човешкото съзнание ... при натрупване на движение ние поумняваме и еволюираме, а при загубата му оглупяваме и деволюираме ... хора и същества които биха виждали в гравитационния диапазон не биха имали избор по отношение на постъпките си ... те биха постъпвали винаги правилно защото правилното е натрупване на движение, а неправилното неговата загуба ... кой иска поражение като вижда как да победи ... ако виждаха в гравитационния диапазон хората биха виждали кой е истинския водач и кой лъжливия, те биха виждали кога умират от случайна смърт и кога смърта е предопределена, тоест биха и умирали правилно защото и умирането е действие като мисълта ... хората тогава щяха да виждат още преди да са го построили кога един двигател или химичен процес работи и кога не ... те биха виждали същността на вирусите и биха ги впрегнали на работа, а не да се оплакват интуитивно от вампири и лош късмет ... вирусите от една гледна точка са хищник нямащ равен на себе си, но от друга могат да служат за
цитирай
13. doctora - доктора
27.04.2012 21:30
оръдие на еволюция ... всъщност когато са хищник те са оръдие за спиране или деволюция, а когато са помощник са оръдие на еволюция ... след време благодарение на виждането в гравитационния диапазон ще видим, че човек е свързан с всичко останало и най-вече със себеподобните си тъй като ние сме човешкия вид ... виждайки в граитационния диапазон ние ще яхнем птицата на свободата ... ще имаме безкрайна изчислителна мощ да изчисляваме пътищата си между звездите, но ще видим и своите истински граници - материята/движението/пространството и ще видим, че последната дума е думата на вечността която е направила или по-точно е тези граници за човешкото развитие, но тези граници са безкрайността ... без опит нищо няма да бъде изяснено и просветлено в нашия свят и то без сложен опит ... успехи в разбирането ... амин.
цитирай
14. doctora - доктора
27.04.2012 21:34
аз знам учителю, че колкото и умен да съм винаги има по-умни от мен ... това е смирението на воина ... утре ще си направя отчета при възможност, а близките дни ще ти се обадя да се видим ... искаше ми се да съм завършил статора и ротора, но дявол да го вземе все нещо се случва и ме отклонява ... ще ти разкажа ... със здраве ... след време хората ще говорят ... брей това директната гравитационна енергетика и движението между звездите е най-простото нещо на този бял свят, но дали някога ще разберат гиганското усилие положено от определени хора за да се счупят седемте печата на сложната инертност ... само вечността ще покаже ... със здраве.
цитирай
15. abstrakttsionist - Re- Doktora
27.04.2012 21:54
Сверата или новата парадигма , на науката в която се движим е пионерна , не че ние сме първите в която се движим но сме едни от първите . Пътят на движението ни по тази сфера на познанието няма да е лек . Но затова пък и плодовете няма всеки да ги жъне а само ние които вървим по този път . Упоритоста е правило номер едно , за осъществяването на успеха , но не и упоритост до глупост .
цитирай
16. doctora - доктора
27.04.2012 23:59
вярно е ... упоритост до глупост си е глупост на квадрат ... аз смятам да спра до построяването на безконечнолентовика, но .... нещо в мен ми подсказва че с него нещата ще започнат, а няма да свършат ... просто работейки той - дгд ще постави края на началото, а не началото на края ... ако не работи просто ще се присъединя към гледащите от страни, но това няма да промени моето отношение към дребния фрагмент на новата научна парадигма - единната теория на полето и потока, а и към цялото - общата теория на базовата същност на вечността, като към нещо истинско ... не знам до колко разбираш абстракт, но аз знам че създаденото от доктор михов е повече от истина ... примерно ти разчиташ предимно на физиката докато аз виждам подвърждения за нея във сфери изобщо нямащи и въпреки това имащи пряко отношение към физиката - археология, история, езикови науки към които принадлежи и математиката, химията и някои нейни фантастични аспекти, света на екстрасенсите ако щеш и на религията - просто когато потвърждението е едно или хиляда е едно, но когато засечките са милиони нещата опират до "гласът на Бога" ... отново ще ти кажа не се заблуждавай, че доста често изписаното от мен звучи налудничево ... понякота и да не ми се ще единствения начин да изразя даден аспект с думи е този на привидно несвързаността ... какво да се прави ... ще видим къде е истината ... направи магнитния двигател и това ще е много повече от хиляди думи ... аз смятам, че ще го направиш, а за себе си смятам че ще направя лентовика ... и това ще видим ... да действуваме ... успехи и със здраве ...
цитирай
17. abstrakttsionist - Re:doktora
28.04.2012 10:32
железният трихлорид вече го имам , ще се снабдя и с магнити , остават стъклените тръбички . Прости материали , но все пак трудно се намират . Но очаквайте видео със опитът до месец два . Освен това мисля да направя видео с постановка на принцип на инерционният двигател известен като гравицапа . Онази кръстачка с пластелиновите топки с която правих опита за ротацията от падане , ще ми послужи като инструмент , всъщност събрах всичкят пластелин от четирите и рамена в само едно рамо , и като се завърти около геометричният центърът на кръстачката който при това положение вече не е масовият и център , когато я пусна се извършва това инерционно движение на гравицапата , цялото вартене на кръстачката се измества около масовият и център на пластелиновото топче като при това се предава линеен импулс в определена посока без за това да се изисква опорна точка . На този принцип мисля че може да се създаде двигател на летящо космическо превозно средство не на базата на реактивна тяга както е при ракетите или пък на база на соларни платноходи използващи слънчевият вятър .
цитирай
18. gmihov - abstrakttsionist
28.04.2012 21:10
С опитите с зелезния хлорид, ако ги направите в последавателността,каквато Ви писах на лице е възможността до месец два пръв да реализирате и демонстрирате работеш вариант на дгд-л`при домашни условия.
Опитът, който сте наплавили със събирането на пластелиновите топки в една топка, при което нард със ротацията около масовия център сте получили получили и импулс с определена посока, потвръждавате Принцзра" Всяка едностранна центробежна сила вътре в една система е вътрещно подемна сила за системата" на базата на която могат да се реализират ксосмически полети, след една доста сериозна научно експеримевтална дейност. Но този принцип и тази идея достигнах, приди много години и го отрзих още в първата редакция на моята Теория за безкрайност на енергията във времето от 1976т.
Като приключите с опитите с железния хлорид до кръгов поток на разтвора с железен хлорид, което реално ще вариант на директен гравитационен двигател ще Ви кажа за конкретни опитни установки за доказване на вътрешнжо пдемна сила, на базата на които по нов начин ще магат да се решават космически плети, които ще може да направита , при домашни условия.
цитирай
19. doctora - доктора
28.04.2012 21:58
в простото е истината и най-простото е най-гениално ..... но защо хората търсят сложното и без него нищо не могат да разберата е интересен момент в човешката битка за осъзнаване ...
цитирай
20. doctora - доктора
28.04.2012 22:02
мисля, че опита на едностранната центробежна сила е малко по-различен от това изместване на центъра на масата ... мисля, че нещо такова са правили руснаците на "юбилейнъй" и резултатите са били многозначителни тоест отрицателни .... мисля, че тайната е в истината за теглото неговото изчезване и въпреки това действието на гравитационната сила, но това учителя ще ми го обясни лице в лице защото така само върху белия лист малко ми куца разбирането ... със здраве ...
цитирай
21. doctora - доктора
28.04.2012 22:26
едно просто нетехническо решение в светлината на новата научна парадигма е решението на "проблема тризъбец" ... сложната легенда, а и масовите филми на тема цар посейдон - владетеля на огнения тризъбец сочат, че този тризъбец бил вълшебен, хвърлял мълнии, премествал морето, морето горяло и изобщо този тризъбец вършил чудеса ... простото и извън техниката решение е фактът че такова животно реално не е същуствувало /макар, че привържениците на сложните неща включват хипотезата и за извънземно оръжие/ и тризъбеца е представлявал нещо от метал или дърво, малко като размер защото е било върхът на жезъл /като форма е наподобявал нашите суровачки/, в него е имало вплетени две змии символизиращи двойната спирала и на върха му е имало три поставки за свещи .... от тези поставки в които на празници са се поставяли свещи идва и представата за мятането на мълнии ... тризъбеца е бил древен, изключително древен символ на вярата ... тризъбеца е и кадуцея дето го търсят свои и чужди археолози и тъй като той е пряко свързан със старата жреческа вяра и със нейните попови - по българско му колобрите, то той е свързан и с уж единичния кивот на завета, който си е обикновен сандък пък направен и от злато дори /от злато би тежал много, а и от камък - правили са го ... ще видите много специфични каменни похлупаци пръснати и неизесени от българската земя/, ... свързан е и с чашата на истината=чашата на познанието=чашата на живота= "христовата чаша"=граала=светия граал, но най-простото нещо е това че чашата е била обикновен или по-скъп сервиз от три чаши и още по екзотичното е че може да са били три купи или три лъжици ... когато са единични е трудно да се осъзнаят като граал /просто едната или двете са изгубени/, но намерете ли в музеите тройна лъжица, купа или чаша с древен произход да знаете че държите в ръката си тъй наречената христова чаша, която изобщо не е христовата, а е по-скоро чашата на жреца на нагуала на колобъра ... без новата научна парадигма нито археолозите нито историците
цитирай
22. doctora - доктора
28.04.2012 22:28
нито физиците, нито химиците, нито астрофизиците ще видят цялата истина от древната история и настоящата история на хората и вселената ... на вечността ... успехи на всичките търсещи във ловът на сила и познание ... на нетърсещите какво да им пожелая освен просветление ... амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3316876
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930