Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2011 16:11 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1321 Коментари: 6 Гласове:
1



Въпрос:    На базата на какво Френската академия на науките е нужно в името на обективната истина, която е обект на науката, да коригира своето Решение от 1775г. относно неделимостта на атома, вечния двигател и квадратурата на кръга? Кратък отговор: 1. На базата на откритието на Бекерлел и откритията на сем. Кюри и това, което последва от тях, като достнижения на науката и техниката. 2. На базата на моите опити, резултати от 1960 и 1984г. и това, което последва от тях и предстои да се реализира, като научен и технически продукт.



Гласувай:
1



1. doctora - доктора
30.10.2011 21:39
"забравяш" учителю едно от решенията на френската академия, което го неглижираме, а е важно и показва границите на затвореното съзнание. решението е за изчисляването на квадратурата на кръга, което сме си говорили, че никога не ще получи положително решение. НИКОГА НЯМА ДА МОЖЕМ ТОЧНО ДА ИЗЧИСЛИМ КВАДРАТУРАТА НА КРЪГА ЗАЩОТО ПРОСТО ПРАВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАЛОЖЕНА НА КРИВА КЪДЕТО И ДА Е В БЕЗКРАЯ И ВЕЧНОСТТА. трябва да е ясно, че във математическата реалност, която не е истинската реалност може и да успееш да "направиш квадратен кръга", но във физическата, всъщност във физикохимическата реалност такова нещо и гъза да си съдереш не можеш да направиш. затворения ум е склонен към заблуди, но отворения ум който тропа на вратата ни "веднъж" и "завинаги" ще изтрие всички глупости в човешката цивилизация ...... кой знае ...... ще видим, но пак да кажа, че кръга няма точна квадратура защото права не се налага над крива. всъщност във физикохимическата реалност единствените прави линии са реактивните гравитационни енергийни потоци, но дори и те са прави, но прави за малко защото когато влезнат на квантово ниво минават в относително затворено движение в елементарните частици, ....... всъщност това което сега ме кара да се замисля е може би фактът, че по скоро гравитоните никога не преминават в затворено движение дори и относително, а само се движат по права линия и само подменят дърпайки другите неуловими гравитони които са относителните съставляващи на елементарните частици за миг. ние сме гравитони но само за миг и фактически гравитоните се движат по прави линии но начупени когато се ударят в друг гравитон ....... много сложна е реалността която се очертава при навлизане на новата научна парадигма ...... научната парадигма на тризъбеца. тепърва ще се види как можем да хванем нехватаемото .... тепърва. "първата" стъпка от алгоритъма е работещ ефективно тоест не като мравкослон макроускорител. стискайте палци ще е справедливо учителя да го види. много труд е положил ...... много
цитирай
2. gmihov - доктора
31.10.2011 00:08
Не съм забравил и не неглижирам, че квадратурята на кръга е невъзможно да се изчисли в квадрати. Още преди доста години, когато стигнах да простото нагледно доказаталество, което даказва тази невъзможност, поради невъзможността права да се наложи плътно върху крива писах за това доказателство и от токава не веднаж съм писал за това.
Не само права не може да се наложи плътно върху крива, но и криви с различни радиуси на изкривяване също не могат плътно да се наложат една върху друга. Тази реолност заедно с първата обястяват защо числото "п"/3.14/ не може да се изчисли с абсолютна точност и цифрите след десетичната точака са бекраен ред от цифри, които няма край, но има бариера, която е недостижима - нулата, която не може, както да се стигне, така и да премине.
Невъзможността на криви с различни радиуси на изкривяване да се наложат плътно една върху друга не е позволило площа да къръга да се изчисляват на базата на кръг, като единица мярка, както кварата е приет за единица мярка за площи оградени от прави.
Предполагам, че когато Френската академия на ануките е вземала своето решение в 1775г. не е имала предвид това, че крива не може да се наложи плътно върху права и обратно, но невъзможността , при математическите решение да се стигне до краян резултат. Затова по отношение на квадратурата на кръга е нужно не да се коререгира решението в смисъл, че е възчожно изичсрлението на квадратурата на кръга, а да се поясни с простото доказателство /че права не може плътно да се наложи върху крива/ защо е невъзможно.
цитирай
3. doctora - доктора
31.10.2011 21:27
знам че не си забравил учителю и за това съм сложил кавички. съдери гъза е за четящите и невярващите и в никакъв случай за теб. в никакъв случай докато аз съм жив. аз изках да изтъкна точно фактът, че независимо от изходната позиция на твърдението на френската академия на науките за невъзможността да се изчисли квадратурата на кръга, по принцип това трето твърдение за разлика от неделимостта на атома и "вечния" двигател никога няма да падне и винаги ще е вярно. но исках и още нещо да изтъкна, нещо много важно и то е че не физикохимията трябва да се подравнява по математиката, а математиката като език трябва да се подравнява по физикохимията и съответно да престанат да се генерират слепи клонове в човешкото познание и в частност в математическото като например противопоставянето на евклидовите и неевклидовите геометрии и от там да се вадят "реалностти" които са само на върха на перото, но не и в реалната вечност. трябва да се знае, че в една отворена система каквато е вечността има прави линии, но те са недостижима реалност и дори неуловимите гравитони се движат по прави, но начупени линии в безкрая, а всичко останало криви. трябва веднъж и за винаги математиците да спрат да си поставят изкуствени стени като примерно ен мерното пространство и да не разбират, а покрай тях и физиците че пространството не е ен мерно, а е с безкраен брой измерения и за това можем да се движем на където си пожелаем в него ако имаме достатъчно сила, но когато се касае за приближения и вземем една точка за отправна система спрямо нея са ни необходими три координати /но това не са истински измерения, а са просто координати/ за да изчислим траектория и обем и трети е въпроса че отправната точка бидейки във вечно движениереално е само приблизителна отправна точка /ето един пример колко сложно се получава когато се говори истински за вечността и за това учителя ви набива в главата че е необходим институт и широка дискусия,а не монолог или абсолютно добронамерен диалог какъвто е между мен и него
цитирай
4. doctora - доктора
31.10.2011 21:43
ами материята защо учителя ви говори за нея че е единна и неделима въпреки безкрая от структурните и форми..... ами само вземете един факт инертността, която си е самата материя е с безкраен брой имерения и от където и да я "натиснем" тоест приложем сила от всякъде тя ще отговори с една и съща съпротива и количеството съпротива зависи от количеството материя и колкото е по-голям материалния къс толкова по-голям е и инертностния къс във всички посоки, но затворения ум не може да схване че материята е накъсана/квантувана заради абсолютната си неделимост от пространството и движението, но въпреки всичко тя е една и е единна във всички посоки като сила като съпротива ...... трудно се говори за аналогови категории в квантова реалност. нивото на затворения ум в моментът ви казва че квантите са само на микро ниво, но не ви казва че всеки един структуриран къс материя бидейки конгломерат от материя движение пространство е "по-прост" или "по-сложен" квант тоест квантуването по принцип е качество на вечността, не че аналоговостта не е. относителността също е качество на вечността, но как ще го разберете докато ви тегне над главите заблудата на титана айнщайн ...... как ..... без вяра в учителя и неговите думи "прости" ще разберете истината на върба в петък. за многомерността на движението какво да говорим като това поне ви е по близко като разбиране и от там идват векторните беличини в математиката, но там няма антивектори каквито са свойствата на материята и без учителя няма да го разберете това ..... не си мислете, че случайно ви говоря че в неделя съм наложил два бидона със кисело зеле, всъщност за втория утре/вдругиден ще са необходими още 5-6 зелки, че и тогава ще си обера наровете от дървото и че на пролет ако съм жив и здрав ще засея още един или два нара ..... даже не си го и помисляйте, макар че и за в бъдеще ще ви занимавам с битовизми. аз съм селско дете, но въпреки правописните и стилни грешки не робувам на селянията, която обсебва политическият ни живот. шибани
цитирай
5. doctora - доктора
31.10.2011 21:51
парвенюта ...... всички битовизми, които ви споменавам са за да насоча съзнанието ви към фактът, че ние сме реални хора в реални обстоятелства, но не и книжни воини, които могат да бъдат идеални само на книга. реалните обстоятелства ни принуждават да довършваме битовизмите за да се захванем с небето и това ни БАВИ, БАВИ, БАВИ, но не и вечно, но само ако вечността е решила това. ако вечността е решила обратното ще ни бави вечно и ще се превърнем в малоумни донкихотовци. аз не съм донкихот, нито учителя смея да твърдя. ние сме хора реални, реално стъпили на тази земя. тя е нашата любов и подкрепа. ние сме наясно напълно какво ви говорим и понякога то е мъгливо умишлено, но така трябва. идва нова научна парадигма и тя носи тотална война и даже не можете да си представите за какво иде реч. не можете без да разберете истините на тризъбеца. нашето искрено желание е не да ви плашим а до колкото са нашите възможности да направим така че войната да е само война на идеи в сърцата ни, а не война на живот и кръв. и двете реалностти за затворените умове са възможни защото след време затворените умове убивайки събратята си ще се кълнат, че разбират идеите на тризъбеца, а нищо не ще са разбрали. стига ви толкова откровения. просто четете със сърцето си и вярвайте, но не с вярата на глупака и ще разберете и когато разберете ще онемеете ...... не ми е лесно да пиша онемял, повярвайте ми...... успехи в разбирането и амин.
цитирай
6. doctora - доктора
31.10.2011 21:56
учителю, благодаря за познанието на кривите с различни радиуси .... изобщо не бях се замислял за него, а при входящото устройство трябваше да решавам точно това за да може правилно да ориентираме лентата спрямо статора. със здраве.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3313541
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930