Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2011 09:17 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 475 Коментари: 1 Гласове:
1



Въпрос:     Какво са религиите, на базата на природата на човека в светлината на ОТБСВ? Кратък отговор:    Те са партиите в сферата на духовността на човека с власт и борба за власт и господство на човека, над човека.    На тази база имаме религии с една вяра,че има само един Бог в борба за господство./ Юдизъм, Християнство, Ислям/   На тази база и в една религия имаме много секти в борба за власт и господство на човека над човека.   На тази база в религиите, както в партиите за светска власт, в борбата за духовно господство човешки мисли, мнения, становища, твърдения и пр. по отношение на какво представлява Бог, какво е казал,  какво иска от хората и пр. се преписват на самия Бог от лидерите на религиите, включително в разрез със същността на Вечността и това което произтича от нея като Бог и ревностно подържат за да я има съответната религия, със съответната ирархия на подчиненост и господство, както при политическите партии където хората и в светска и в религиозна власт са едни и същи, сътворени и съществуващи временно от една  същност и произтичащите от нея вечни и ненарушими закони с които хората се съобразяват до толкова, до колкото те им осигуряват успех в борбата за господство на човека над човека, както в светската, така и в духовната власт/ религията/ и както историческият опит ни учи от памтивека и до века борбата за власт и надмощие на човека над човека в религия и светска власт е най – жестоката и безмилостна борба между хората в която човек, човек убива, но и без жал и милост изтезава и на клади изгаря.  Време е човечеството същността на Вечността да проумее и своята същност и преходност, като част от нея да разбере и да не се мъчи от преходност, като форма, вечност на остане с хора слуги на земята и ангели – слуги в небесата за заслуга, че за таз небесна вечна облага на земята и себеподобни е избивал и на клади е горял.  Безначална и безкрайна е Вечността, като Бог и природа, като всеобщо начало  на всяка преходност.  Безначална, безкрайна и безбройна е преходността, като форма и структура от Вечността. Не се побира в един човешки ум, който да я проумее и с нея себе си и всичко  друго безпогрешно да проумее.
   Истини и заблуди в познание и вяра това е на човека действителността.


Тагове:   истини,   заблуди,


Гласувай:
1



1. gmihov - доктора
14.04.2011 05:47
Имам в пощата си съобщение за коментар, които предполягам, че си го писал ти, а гекста на коментара в блога ми към съответнния постинг пак осъствува.
Като упоменаваш заглавието на моя постинг изпращай каментарите си не в блога ми, а на адрес на пощата ми да видим пак ли ще чезне текста им.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3313974
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930