Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 08:50 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1089 Коментари: 6 Гласове:
0



Въпрос:  На какво се базират и защитават истините в науката и религията? Кратък отговор:  В науката на обективни и неоспорими доказателства и  авторитети.  В религията на вяра и пророци.   Въпрос:  Кога в науката и религията се греши и изпада в заблуди? Кратък отговор:  Когато, без обективни доказателства, на базата на вярата в науката и религията се приемат “истини”, които са в разрез със същността на Вечността – Бог и това, което произтича от нея, като реалност и вечен и ненарушим природен/ божи/ закон с което и вярващият застава срещу собствения си Бог в който вярва, както папи и кардинали от времето на Коперник и Галилей застават срещу божата истина, че земята е подвижна спрямо пространството, като и днес моите съвременници , априорно, без проверка и доказателства заставайки срещу моето откритие “ Наличие на условия,при които гравитационното поле не е консервативно” застават , на базата на вяра в собствената си “непогрешимост” и в “непогрешимостта” на авторитети ,застават срещу реалностите и природните закони, които обуславят тава откритие,    Без вяра не може, но истината е в реалностите и ненарушимите природни/ божи/ закони.    Вярата в науката и религията е нещо много важно и полезно кого е в съответствие с реалностите и природните закони/божи/, но е нещо много , много страшно, което води до жестоки кървави борби и войни между отделни човешки общности, не само между отделните религиозни общности, но и вътре в самите религиозни общности. Цялата човешка история красноречиво говори в полза на това зло, което и днес не с обективни знания, а с вяра , хората със своята алчност и агресивност, кой над кого да бъде се изправят един срещу друг за да се унищожат, без да осъзнават нищожеството си  пред Вечността -Бога в който вярват . Човекът не може да защитава Вечността -Бог и божата истина. Те не зависят от него. Той зависи от тях. Когато налага своята религия, своите правила, своята амбиция той не налага волята на Бога, а своята воля, на базата на собствената си алчност и страст за имане и власт на земята и благоденствие в небесата, без да отчита, че и земята е в небесата.



Гласувай:
0



1. анонимен - Аз съм пътят и истината и живота. . ...
27.09.2010 09:03
Аз съм пътят и истината и живота.. Пътят е Светият дух - Време-Пространството.. Истината е неизменната памет на Време-Пространството.. Живота е невъзможен без Истината.. Те са едно.. И трите..
цитирай
2. анонимен - КАКВА Е ТАЗИ ВЯРА, КОЯТО СЪС СТОЛЕТИЯ НЯМА ДОВЕРИЕ НА МИРЯНИТЕ СИ ?
27.09.2010 09:28
КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА ОЩЕ НЕ Е РЕАБИЛИТИРАЛА ДЖОРДАНО БРУНО, НИКОЛАЙ КОПЕРНИК И ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ. ЗНАЧИ ЗЕМЯТА ВСЕ ОЩЕ Е ПЛОСКА, НЕ СЕ ВЪРТИ И Е ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА. НА КОГО ДА ВЯРВАМЕ ? НА АСТРОНОМИТЕ ИЛИ НА ВЯРАТА ?И АКО НА АСТРОНОМИЯТА, ТО НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ РЕЛИГИЯТА ДА СИ КОРИГИРА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕТО ?
цитирай
3. анонимен - доктора
27.09.2010 13:13
"последната" война е факт от над 70 години вече, но не се знае. над хората е надвиснала съвсем неметафорична вълна от осъзнаване/движение и те ще я изпитат на гърба си. няма по-истинска вяра от тази на науката, но не и сегашната наука, която се е превърнала в религия. идват времена на гигански промени и за нас с учителя те са факт. за него от над 70 години, а за мен от около 5 години вече. вярата е реален и съвсем материален орган на съзнанието на човека заедно със волята му, но вярата впримчена в религиозността се е превърнала в нещо което не може да му служи. и все пак религията е пренесла през хилядолетията истини до които съвременната наука тепърва ще се докосва. това са: 1. основната аксиома - всичко е от бога и бог е във всичко, но перефразирано и по не толкова с религиозна окраска в бъдещето ще звучи - всичко е от вечността във вечността и вечността е във всичко, 2. основната ама наистина основна истина за структурата на вечността, а именно че тя е троична, но в религията нещата на подниво са забатачени и истинската света троица от материя/пространство/движение е станала бог отец/бог син/светия дух. единствения истински елемент от троицата е светия дух в религията говоря., 3. истината за четворицата, но в религията нещата са отново огелпени и вместо да звучат така - материя/движение/пространство/сблъсък те звучата така - бог отец/бог син/светия дух/амина. като коментар мога да кажа че тук истините към заблудите са 50 на 50. светия дух е нито повече нито по-малко от движението, амина е нито повече нито по-малко от сблъсъка=съзидание и разрушение=живот и смърт, края и новото начало, но бог отец и бог син са нищо повече от цялото и част от цялото, но не и страни на троицата и четворицата., 4 истините за кръстта - графичен израз на светата четворица, истините за знака на юве с двете чертички и между тях объратата навътре стрелкичка - графичен израз на истинската света троица, истините за тризъбеца на посейдон и нептун - идиотите християни са ги осрали разбира се.
цитирай
4. анонимен - доктора
27.09.2010 13:28
последната война ще покаже ще може ли човечеството да продължи нататък, ще се върне ли в каменната ера или ще се унищожи тотално и за винаги. неможеш ли да обладееш силата на силите, тя те унищожава и изгражда нова структура за проба. така текат процесите на еволюция и деволюция. разбира се битки и сблъсъци ще има вечно, но нивата на които ще се водят ще са други. когато приключи установяването на новия цикъл от по-приспособими човешки същества религията и науката ще станат едно и още по-точно света на виждащите ще снане едно със света на хората. и още по-точно това ще се случи като факт когато новата и цялостна научна парадигма смени старата, фрагментирана и далеч от обективната истина научна парадигма. успехи в разбирането, вярата и волята. в новата научна парадигма времето е път прието за еденица мярка и изобщо не е страна на вечността, времето е фикция която ни помага по лесно да изказваме определени истини, но едновременно ни вкарва по-лесно във заблуди. ето истината на левски - времето е в нас и ние сме във времето. човекът е ударил точно в десятката, но десятката е - движението е в нас и ние сме в движението. движението воистина е светия дух и воистина е пътя, но времето са само думи или път приет за еденица мярка. нито повече нито по-малко. времето няма място до пространството и тяхното обединяване е абсурдно, но все още съществува във старата физика рожба на старата научна парадигма. пространството е празното място на вечността, то е нищото което е нещо от вечността, то е една от трите страни на вечността, то се обединява само с движение и въпреки това те са разделени. те пространството, движението и материята са истинския бог във плът и кръв. те материята, движението и пространството са пътя и истината и живота. иисус, мохамед, буда, кришна, дон хуан, карлос кастанеда са части от троицата те са части от нас, но предвит фактът че са натоварени с по-голямо количество движение, те извличат познание от троицата директно, но носят и заблуди, много заблуди.амин.
цитирай
5. анонимен - доктора
27.09.2010 14:27
пак ще зачекна законът на ом: напрежението на тока е равно на големината на тока по съпротивлението. виж учителю как го виждам аз: силата и още по-точно импулса на силата на потока от електрони е равен на скоростта им по масаивността им. за сега съпротивлението се взима като величина обозначаваща съпротивлението на материала на проводника без да се вижда очевадното, че съпротивлението обозначава и нещо по-истинско и това е че в зависимост от материала електродвижещата сила откъсва и се обуславя от по-масивни и по-малко масивни електрони. съответно импулса на тока се обуславя от две величини: материя във ролята на която са електроните със съответствуващата на количеството и инертност и движение на електроните със съответна скорост, която със сигурност варира, а не е само 10 на пета км. в секунда до колкото си спомням. големината на тока изразява според мен величината на движението/скоростта на електроните при движението им между атомите на проводника, независимо че там нямаме метри за секунди /един от читателите непомня кой точно се беше заял защо не спазваш мерните еденици без да види същностите за които му говориш. ха-ха-ха. може би не се изразявам много ясно учителю, но проследи логическата верига от разсъждения и ми кажи дали съм близо до истината. разбира се в нито една от тези формули няма коефициентите на относителност. не знам как точно тя ще се проектира в относително затворената система на един меден проводник, но си има хора за всичко. със здраве учителю.
цитирай
6. gmihov - анонимен
27.09.2010 23:25
Между вяра и релиигя има разлитка. Вярата е убеждение. Религтията е власт, която ,като всяка власт има властници и подчинени. Получава и разпределя определени материални блата. Властниците защитават не вярата, а собствената си власт и приемат и вършат всичико, което в полза на властта им и се противопаставят на всичико, което застрашава вмластта им.
Хрисияни , израилтяни, мохамедани имат една вяра. Вярват в един Бог, но имат различни религии с различни правила и задължение , които властвуващите в тези религии са наложили и налагат. И католиците, православните, протестантите имат не само обща вяра, но и обща религия, но имат три различни оформени власти със свои правила и задължения, наложени от власт имащите в тях.
Няма борби и войни за вяра. Бог е над всичко и не се нуждае от защитата на човека. Както в светската власт, така и в религиозната има борби и войни коя власт над коя да надделее и както във всяка власт тона, което се говори е повече лъжа и заблуда от колкото конкретна обективна истина, коятоневинаги е в полза на съответната власт/религия/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3318317
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930