Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2010 23:23 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 665 Коментари: 5 Гласове:
0



Въпрос:    Коя е най кратката характеристика на всеобщата базова същност на Вечността, като цяла и като част от нея? Кратък отговор:    Най кратката характеристика е: Обем – маса- път.    Ако Вечността не притежаваше пространство, измеримо, като обем, нямаше в какво да се вмества.    Ако нямаше материална /вещева/, измерима, като маса,  нямаше от какво да изгражда и разгражда своите преходни структури и форми/ живи и мъртви/    Ако нямаше движение, измеримо, като път, нямаше да има своя единствен творец, който непрекъснато изгражда и разгражда нейните преходни структури и форми.   Въпрос:    Защо, ако я няма базовата същност на Вечността – Бог, нямаше и не можеше да го има и Всемира, включително с човека в него? Кратък отговор: 1.    Нямаше да го има пространството в което да се поибрла. 2.    Нямаше да я има материята, като инертен строителен материал от който де се изграждат и разграждат структурите и формите, под каквито съществува базовата същност на Вечността. 3.    Нямаше да то има движението, като творец, който да изгражда и разгражда структурите на Вечността и да има живот и смърт, като неделимо единство.   Въпрос:  Защо, ако го нямаше общия закон за съхранение на базовата същност на Вечността нямаше да ги има законите за съхранение на пространството, материята, движението, енергията, импулса? Кратък отговор:  Ако го нямаше този закон нямаше да ти има: пространството, материята, движението, енергията , импулса и нямаше да има какво да се съхранява.                          



Гласувай:
0



1. анонимен - А може би
02.07.2010 23:30
на вечността не и е нужно никъде да се вмества и няма никаква нужда нито от обем,нито от пространство.Всички пространства са само променяща се е нергия.
цитирай
2. gmihov - общ коментар
03.07.2010 09:35
В продължение на половин век все повече и повече се убеждавам, че много хора с повишено самочувствие , като латерни повтарят понятия, като порстранство, енеригя без да се замислят по същността, която отразяват тези потятия, включително и специалисти с добър обем от познания.
, особенно, когато в заблуда по добре и от самата Вечност знаят кое е възможно и кое не е, както "светите" отци от времето на Коперник и Галилей, които по добре и от собственият си Бог са знаели, че земята е неподвижна.
цитирай
3. анонимен - доктора
04.07.2010 01:08
ТЕОРЕТИЧНАТА ФИЗИКА ИМА ЕДИН ОСНОВЕН, НО ВЪПРЕКИ ТОВА СЪДБОНОСЕН НЕДОСТАТЪК: РАЗСЪЖДЕНИЯ ЗАРАДИ САМИТЕ РАЗСЪЖДЕНИЯ БЕЗ ДА ИМАТ ТЕЗИ РАЗСЪЖДЕНИЯ НИКАКВА ОПОРА В РЕАЛНИЯ СВЯТ И ПОЛЗВАЙКИ ЗАТВОРЕНИЯ ЕЗИК НА МАТЕМАТИКАТА СЕ ОБОСНОВАВАТ ГЛУПОСТИ ОТ РОДА НА ИЗКРИВЕНО ВРЕМЕПРОСТРАНСТВО, УНИЩОЖИМОСТ НА МАТЕРИЯТА И ЕНЕРГИЯТА, БЕЗКРАЙНА МАТЕРИЯ И ЕНЕРГИЯ, "ЧЕРНИТЕ ДУПКИ"=ЗАТВОРЕНИ СИСТЕМИ -ХА-ХА-ХА. ИЗОБЩО СЕГАШНАТА ТЕОРЕТИЧНА ФИЗИКА ПРЕДВИТ ЧЕ ПОЛЗВА СТАРАТА НАУЧНА ПАРАДИГМА Е В НЕЗАВИДНА ПОЗИЦИЯ СПРЯМО ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА. АМИН.
цитирай
4. анонимен - доктора
04.07.2010 01:13
без да искам и аз изказах една глупост и тя е че е глупост безкрайната материя и енергия. всъщност като вечни същности материята и енергията са вечни и безкрайни. по–скоро имах предвид изказа че достигайки скоростта на светлината масата тоест материята нараствали до безкрайност. е те туй е глупост. при нарастване на скоростта дадена структурна форма на материята кумулира движение и енергията бидейки основно зависима от движението също нараства без при липса на внос на материя да се увеличава масата. е сега се изразих по-ясно. амин.
цитирай
5. анонимен - доктора
04.07.2010 01:17
и все пак учителю по-добре такива изказани твърдения които са формулирани като въпрос едновременно отколкото пълно мълчание. все пак човека нещо е прочел и е осмислил от неговата позиция на осъзнаване. успех за него в разбирането на НОВАТА НАУЧНА ПАРАДИГМА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3299997
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031