Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 09:15 - Въпрос с кратък отговор
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1477 Коментари: 7 Гласове:
0



Въпрос:    Когато хората са в заблуда те слушат, но не чуват. Гледат, но не виждат. Заблудата да аксиома приемат и собствените си достоверни познания не признават, когато те заблудата опровергават и истина оповестяват.  Какво , в заблуда, че гравитационното поле е консервативно членовете на Научния съвет , при ИФТТ , при моята среща с тях в 1993г.слушаха, но не чуха и гледаха, но  не видяха, което по добре и от мен знаят, като технически специалисти? Кратък отговор: 1. Не чуха и не видяха, че когато две величини не са равни помежду си , при тяхното сборуване  / събиране или изваждане/ няма и не може да има нулев сбор. 2. Не чуха и не видяха, че обемите на газовете зависят от налягането върху тях. 3. Не чуха и не видяха, че подемната сила във вода зависи не от масата на мелата, а от обема им. 4. Не чуха и не видяха, че два различни обема във вода обуславят две различни по големина подемни сили. 5. Не чуха и не видяха, че когато от двете страни на една макара/ колело/ действат различни по големина сили и разликата между тях е по голяма от наличното триене макарата не може да бъде в покой. 6. Не чуха и не видяха, че с лост или колела/ макари/ , в съответствие с закона за съхранение на енергията може с по голямо тегло да издигнем по малко тегло по голяма височина от височината на която пада по голямото тегло, при което се получава полезна енергия. 7. Не чуха и не видяха, как при един пълен оборот на безконечната верига всяка система с гравитационно обоснован променлив обем и маса прави един пълен оборот около коленчата си ос, което и осигурява , при падане по голямо тегло, а при издигане по малко, което осигурява неизчерпаеми във времето гравитационна сила и гравитационен потенциал. 8. Слушаха, но не чуха. Гледаха, но не видяха, сума на гравитационна енергия , по затворен път в гравитационното поле различна от нула. Не видяха , че гравитационното поле не е консервативно, че директните гравитационни двигатели не са вечен двигател. Не видяха ,че тези две обективни истини са несравнимо по значими за човечеството от колкото делимостта на атома.    


Тагове:   отговор,   въпрос,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - доктора
24.03.2010 13:15
"ПРОСТО ОБЯСНЕНИЕ НА СИЛАТА": реално сила няма в сегашния смисъл на разбирането на тази дума. реално имаме взаимодействие между материя и движение от една страна и материя и движение от друга / разбира се това е съвсем упростен модел на сблъсъка, защото във всеки един момент от "времето" в дадена точка действат почти безкраен брой сили които са съставени от материя изразена чрез масата и движение изразено чрез ускорението. съвсем неотделен въпрос е, че гравитоните подменят в буквалния смисъл на думата материалната същност на структурните форми на материята за много кратки периоди от "време"/. съответно имаме взаимодействие /много е трудно да се изрази с думи разбираемо учителю/ между инертност от една страна и инертност от друга и между относителност от една страна и относителност от друга. е наистина е страшно трудно да го обясня с думи как точно се осъществява механизмът на взаимодействие. по отношение на иниртността: едното тяло се съпротивлява на другото да бъде отместено, а другото упражнява натиск / относително казано се съпротивлява на едното за да го отмести / да съобрази едното тяло със себе си и да го отмести. ако телата са на различни линии на движение независимо дали се приближават, разминават или отдалечават при липса на контакт в общи лини няма да се упражни сила / разбира се "индиректно" чрез гравитоните ще се упражни сила /, но ако пътищата на телата са на една линия и един срещу друг ще се упражни сблъсък и ще се преразпредили маса, енергия и движение. фактически инертността като качество на структурната форма се "упражнява" само при директен контакт между телата тоест при сблъсъка. дори при макрообектите контактът и привидно индиректен чрез гравитоните пак си е директен между гравитона, излъчван от едното макротяло и другото макротяло и обратно. все още немога да го обясня свястно, но след време ще усъвършенствувам това обяснение. разбирането му е благодарно нещо. успехи в това поприще.
цитирай
2. анонимен - доктора
24.03.2010 22:50
е сега препрочетох страница 30 - та, 1-ви абзац от 06.09.2009 година. там съм направил едно кратко включване и след това не съм я отварял отново явно защото като гледам дискусията от тогава със сигурност нямаше да се въздържа от намеса. голяма дискусия се е получила по повод на СЪЩНОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА. какво да кажа учителю. първо обичам тези дискусии защото ми позволяват да гледам от страни твоите разсъждения и разсъжденията на участниците и второ така виждам до къде съм стигнал аз в разбирането на ОТБСВ. какво да коментирам като от една страна виждам старата научна парадигма, а от другата страна новата научна парадигма. ти обясняваш простто и ясно, че информацията е структурирането на движението във все по-сложни или обратно във все по-прости структури, а те говорят че информацията пораждала движението и материята. видях че в края си престанал да пишеш коментари за да нестава преливане от пусто в празно. беше намесена и философията, която е науката на затворения ум, тоест науката на преливането от пусто в празно и която е обречена на смърт в сегашния си вид, защото разглежда само два аспекта на вечността: материята и движението, което е дадено съвсем мъгляво като описание под формата на съзнание. ами пространството къде е - няма го. ами как тогава философията ще е отворена наука като си е баш затворена такава. ПАК ВИЖДАМ ДОВОДИ ПРОЗИРАЩИ ИЗПОД ДУМИТЕ, ЧЕ ТОВА НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАЩОТО НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ /е не пряко казани, но съвсем са си очевидни тези безмислени доводи. явно затворената система системата/капана на човекът без ДАМОКЛИЕВИЯТ МЕЧ=ДГД не ще бъде разрушена и човекът не ще бъде освободен. дори и когато им направим за 3 години аец белене, но с гравитационни генератори и дори когато им бъде позволено да я посетят пак ще преливат от пусто в празно. виж какво е направил царчето и доганчето с аец белене и каскадата цанков камък - КОМИСИОННА СЛЕД КОМИСИОННА РАВНО НА ДИРЕКТНА КРАЖБА. НИЕ ХОРАТА ИДВАМЕ НА РАЗЛИЧНО НИВО НА ЕВОЛЮЦИЯ НА ДУШИТЕ НА ТАЗИ ЗЕМЯ И ПО-НИЗШИТЕ
цитирай
3. анонимен - доктора
24.03.2010 22:59
ТРЯБВА ДА СЛУШАТ ПО-ВИСШИТЕ /образно казано/, а се получава точно обратното. хората с предимно животинко съзнание принуждават поради незнание хората с предимно човешко съзнание да ги слушат и творят глупости и имаме израждане на ента степен. само като видиш какви животински физиономии придобиват политиците като се задържат в политиката. ейго доганчо, станишчо, царчето само бат ваньо се храни с трева. ще видим борисчов какво ще направи. от все сърце му стискам палци. хората нямат отправна система, особенно тези с власт и пари. те са се научили да крадат копелетата и само да крадат и даже закончита си създават за да са амнистирани. бедни животински душици. апокалипсиса е смърта на човека, индивидуалната, а не сблъсъка на световете. пред апокалипсиса няма молби и лъжи, пред него важат само природните закони. те разпределят душите къде да отидат съобразно принципа разрушавал ли си ще бъдеш разрушен, крал ли си ще бъдеш окраден, съзиждал ли си ще бъдеш изграден. програма в програмата в програмата и така до безкрай. причина следствие. действие противодействие. пак се получи голямо обяснение, но ней си. амин.
цитирай
4. анонимен - доктора
25.03.2010 08:34
отдавна не се бях замислял за света на виждащите и ОТБСВ, обаче снощи си спомних една тяхна визия върху вечността. и така тази визия е следната имаме источник с невъобразазими размери, който излъчва всичко и живото и "неживото". в тази гиганска метафора обаче имаше един рационален елемент за който не се бях замислил до скоро: този елемент е, че този гигански источник излъчва потоци като единия от потоците са СЪДОВЕ = ВМЕСТИЛИЩА, а другия е СЪЗНАНИЕ. преди съм коментирал за съзнанието, че най-близко до неговата същност е ДВИЖЕНИЕТО ОСОБЕННО СТРУКТУРИРАНОТО такова, но за вместилищата не се бях замислил до преди няколко дни. СЕГА СЪВСЕМ СПОКОЙНО МОГА ДА ЗАЯВЯ, ЧЕ ВИЗИЯТА ЗА СЪДОВЕТЕ = ВМЕСТИЛИЩА НА ВИЖДАЩИТЕ СИ Е РЕАЛНА ВИЗИЯ ЗА ПРОСТРАНСТВОТО, но изразено с други думи. АКО МАТЕРИЯТА Е СЪДЪРЖИМОТО, ТО ПРОСТРАНСТВОТО Е СЪДЪРЖАЩОТО. е сега макар и завоалирана визията на виждащите за вместилищата, които неносят съзнание, ако несъвпада на 100 % с визията на ОТБСВ за ПРОСТРАНСТВОТО ме заплюйте. но преди да плюете разберете. успехи в разбирането.
цитирай
5. gmihov - ЗА ВЛАСТА, ЗАКОНА НА ВЕЧНОСТТА/ БОГА/ И ЗАКОНА НА ЧОВЕКА.
25.03.2010 09:04
Властта, господството на човека над човека ,произтича от същността , от природата на човека, обоснована от базовата същкност на Вечността.
В закона на Вечността / Всемира, природата, Бога и пр./ има: ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ИМА РАВНО НА СЕБЕ СИ ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ" и това равенство никой и по никакъв наччн , включително и самият Бог не може да наруши.
В закона на човека, ако внимателно го анализиме има: СРЕЩУ НИТО ЕДНО ДЕЙСТВИЕ/ ДОБРО ИЛИ ЛОШО/ НЯМА РАВНО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ.
При липса на равенство между действието и противодействието няма и не може да има пълна справедливост.
Прш закона на Вечността/ Бога/ , където има равенство между действието и противодействието е на лице пълна , абсолютна ненарушима справедливост,
която очовек , на базата на своята природа не разбира и не иска да разбере и затуй на базата на своя закон, при закон, морал и поведение, при коитоно няма равенство между действието и противодействието много ог хората с престъпно дейност, като властници и престъпници лъжат, крадът, издевателстват, убиват и изпращат други във войни да се избиват. Затова в ирархията на всяка власт от горе да далу има зло, което е превилигировано и една политическа, по своята същност не морабна консултация може да оплучи за хонорар от милиони, а за едно откритие, което може да спаси от беди милиони хора няма инвестиция и за един лв. Затова и неграмтният политик в дадена сфера на обективното познание , на практика е " по квалифициран" от съответният специалист в тази област и той заслужава хонорар за милиони, специалиста за галагани, по простта причина, че ключа за парите е в ръцете на политика..
Ако Дуган не беше политик, при това и лидер на партия, който участва в разпределението на националния доход никой нямаше да го покани за консултант и да му плати такава сума в съответствие с закон за който, като властник и той е грасувал.
цитирай
6. gmihov - продължение
25.03.2010 09:29
Големите беди за народите произтичат от върховете на влъстта и достигат до нейното най - ниско ниво - селския пъдарин.
Ако по върховете ,по отношение на зло и добро няма равенство межде действие и противодействие няма го и до долу.
Когато комунизма дойде на власт той лиши с закон целият народ от частва собственост и властта на човека над човека доби от горе до дору чудовищни размери. Нямаше нико един сволбоден човек от тази зависимост , включително всичмки партийни членове ,с изключение на първият секретар на партията.
тази тотална зазисимост на човека над човека роди избиването на много хоро със съд и без съд, контрационните лагери, принодителния труд, безмислево пилееве ва национален доход и пр.
След падането на Комунизма, "демотрацията" със законите за реституцията отново доведе долишаване от носледствено собственост народа, за да могат хора, които в миналото не са имали такава днес да притежават собственост за милиони и да са господари , включително и реституираната собственост на дребните собственици.
За да имаме по добро човешко общество нужно е да имаме не комунизъм с тотална зависимост на човека от човека с власт, не лъже демокраця с превилегии и хуманост за престъпниците и липса на такива за жертвите, а повече равенство мижду действието и противодействието по отношение на престъпността.
цитирай
7. анонимен - доктора
25.03.2010 12:34
в едно от виденията на виждащите те установили следното: че древния човек когато е давал дума я е изпълнявал на 100 %. те видели, че е имало покритие между думи и дела, а и как да няма пълно покритие като повечето от древните хора са били виждащи. когато виждаш енергията как протича свободно във вселената ти реално виждаш и механизмите на действие, противодействие и преразпределение и природните закони стоящи зад тези механизми. когато виждаш справедливостта на бог връщане назад няма. така и казват виждащите за себе си, че има един праг отвъд който няма връщане назад. ако ти виждаш, че във следващо превъплащение твоето движение ще влезе във структурната форма на свиня валяща се във калта ще ти е доста трудно да направиш нещо в противоречие на природните закони. затова виждащите казвад че отвъд ПРАГА ти неможеш да постъпваш неправилно колкото и общо да звучи това. правилното е само и само следването на потока на енергията тоест следването на природните закони. човешките закони са абсолютен пунтаж щом богатия убиец може да се откупи, но в моментът на ИНДИВИДУАЛНАТА СМЪРТ=АПОКАЛИПСИСА се осъществява преразпределението на направеното и ненаправеното и по закона за съхранението и преразпределението на движението и богатия и бедния убиец получават това което са заслужили и немогат при никакви възможни условия да избяга от възмездието. затова човек трябва да пази своите братя животните и дърветата, не само себеподобните. защото истински мир има само ако си в равновесие с вечността и когато тя води твоя полет към абсолютната свобода. амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300652
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031