Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2010 09:42 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 853 Коментари: 3 Гласове:
0



Въпрос:  Какви биват системите с гравитационно обоснован променлив обем и маса, обуславящи различни варианти на директни гравитационни двигатели за работа на суша и вода? Кратък отговор: 1. При падане и издигане по тежки от флуидната среда в която ще работят. 2. По тежки ,при падане и по леки , при издигане от флуидната среда в която ще работят. 3. По леки и при падане и при издигане от флуидната среда в която ще работят. 4. С тежести и без тежести. 5. С и без комуникационни лагери. 6. И пр.   Въпрос:  Та каква база работят всички директни гравитационни двигатели? Кратък отговор:    На базата на наличие на условия, при които сумарната гравитационна енергия по затворен път в гравитационното поле е по голяма от нула и осигурява постоянна работна гравитационна сила и непрекъснат добив на енергия от гравитационното поле, като естествен и неизчерпаем източник на енеригя.



Гласувай:
0



1. анонимен - доктора
22.02.2010 12:04
казвал си, че в позиция на свободно падане неможе да се черпи енергия от гравитационното поле на обект спрямо който двигателя е в режим на свободно падане. ако обаче примерно ракета се отдаличава от слънцето в полет към марс. вътре в ракетата може ли да работи дгд и дали си заслужава при разстояния от няколко астрономични еденици. със здраве.
цитирай
2. анонимен - доктора
22.02.2010 13:11
от няколко дни разсъждавам върху понятието ентропия. имам чувството, че поради погрешно разбиране същото не е обяснена добре и това завоалира истинския му смисъл. и така че ентропия при наличие на вечно движение няма, никога не е имало и никога няма да има е ясно под подразбиране, но все пак какво стои зад думата ентропия. в термодинамиката / поне аз така съм разбрал / се счита, че ентропията е необратимото изтегляне на системата към хаос. но какво е хаоса. би трябвало според мен да е неравномерно разпределение на елементите на ситемата вътре в нея. докато при една ситема като вселената какво се случва: нейните елементи се стремят да се разпределят равномерно в нея. и напротив една жива система е реалното свръхнеподредено състояние на включващага я система. и въпреки това вътре живата система е много по-сложна от заобикалящото я. тоест кое е хаоса и кое порядъка: подреденото изравняване на трите същности материя/движение/пространство към което се стреми вселената или свръхнехомогенноста на една жива система спрямо окръжаващата я среда. друг е въпроса, че ентропията се дава за затворени системи каквито в природата изобщо няма дори и за миг.със здраве.
цитирай
3. gmihov - доктора
22.02.2010 23:14
ДГД не могат да работят в положение на свободно падане, в положение на безтегловност. При липса на тегла не може да има разлиска в тегла, които да обуславят и гарантират работата на ДГД.
ДГД могат да ръботят в ракетите и космическике кораби при извеждането им в космоса до момента до който те преминат в орбитално движение и безтегловност. Могат да работят и при завръщенето на космическите кораби на земята, когато навлезат в атмосферата и движението йм от свободна падане премине в закъснително, в резултат на съпротимлението на въздуха.
Могат да работят в космическите кораби при всичики условия, при които космонавтите в тях имат тегло и не могата да работят, когато космонавтите са в безтегловност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3315794
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930