Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2010 02:01 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1813 Коментари: 10 Гласове:
0



Въпрос:    Кой е най- фундаменталния природен закон на който всичко във Всемира е подчинено? Кратък отговор:    Това е законът за съхранение на всеобщата базова същност на Вечността от който, като частни случаи произтичат законите да съхранение на : пространството, материята, движението, енергията, импулсната сила.   Въпрос:  В какво се изразява закона за съхранение на енергията при двураменния лост? Кратък отговор:  В равенството на моментите при силите.   Въпрос:  В какво се изразява закона за съхранение на енергията при орбиталните движения на небесните тела? Кратък отговор:  В равенството на произведенията от масите на телата и разстоянието им до общия център около който се въртят.   Въпрос:    Какво обуславя закона за съхранение на енергията при гравитационните енергийни полета с фундаментално значение? Кратък отговор:  Обуславя, че гравитационното поле не е консервативно и открива неограничени възможности за добив на енергия с директни гравитационни двигатели, какъвто / енергодобив/  днес имаме с индиректните гравитационни двигатели / водните колела/   Въпрос:  Какво ще спечели човечеството от бъдещата директна гравитационна енергетика? Кратък отговор:   Неограничен , икономически изгоден и безопасен добив на енергия от какъвто вече има нужда за да може да се справи с проблемите , произтичащи от демографския ръст, промените в климата, замърсяването на природната среда, навлизане в космоса и др.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - доктора
18.02.2010 08:42
има един интересен въпрос в библията: кой съм аз, откъде идвам и накъде отивам. ОТБСВ дава много интересен отговор: аз съм структурна форма на материята съставена от МАТЕРИЯ, ПРОСТРАНСТВО И ДВИЖЕНИЕ, идвам от троицата и отивам в нея. троицате е полето на битката, тя е началото и края, миналото, настоящето и бъдещето в едно като разбиране. троицата е истинското олицетворения на великия израз: аз съм пътя и истината и живота. единствено троицата знае всичко защото тя е всичко, тя е абсолютната отправна система защото е вечна и където и да отидеш на този бял свят ти вина ще си в нея. тя е това което е разбираемо под думата бог и това което е неразбираемо като смисъл. амин.
цитирай
2. анонимен - доктора
18.02.2010 11:07
сега препрочитах блога от 16.02 - 01.20 часа и отново ми изплува формулираната преди време представа от моя страна за фундаментално взаимодействие на равнище бог: че движението е на практика прехода на материята в пространството. прехода от пълното към празното. ако няма преход не би ги имало и трите страни на бог. ЗАТОВА Е И ВЕЧНИЯ СТРЕМЕЖ ОТ ПЪЛНОТА КЪМ ПРАЗНОТА, НО НИКОГА ДВЕТЕ НЕМОГАТ ДА СЕ СЪЕДИНЯТ. СЪС ЗДРАВЕ.
цитирай
3. анонимен - доктора
18.02.2010 16:59
разбира се имам предвит, че по-скоро този преход е метафоричен, отколкото реално схващан като движение. сблъсъка на сфм е наистина този който е създал цялото многообразие от тях, но за да се осъществи той е необходим първо да има преход / пътя в началото е бил метафоричен, защото е имало съотнасяне между пълно и празно, а не между комбинации от тях /=свързващото звено между пълното и празното . този преход всъщност според мен разбира се е еволюирал в движението. всъщност това което виждаме като движение е промените в структурните форми на материята като видимост, а не прехода като същност. по-скоро предвид великото единство взаимодействията във вечността наподобяват развитието на една сложна програма = софтуер и хардуер на едно, това което съм изказвал че самите ние, в нас и около нас, всичко са енергийни потоци взаимодействуващи с друг енергийни потоци може да се осъвършенствува като визия и изказване с думи, че едни обективни програми взаимодействуват с други обективни програми за да се получи цялостната програма. знам, че нещо въртя и суча и немога точно да го обясня, но това мога да обясня за това което чувствувам. наистина бог е трудно да бъде обяснен като същност и триединство. нещо подобно се е опитал да обясни барон мюнхаузен когато се е хванал за косата и се е измъкнал от блатото, безда има опора. със здраве.
цитирай
4. анонимен - доктора
18.02.2010 17:16
аз затова съм тиказал, че твоята ТЕОРИЯ е много по-истинска, по-сложна и по-абстрактна от теориите преди теб. реално нютон за това е велик, защото разсъжденията му са били в правилната насока, но са недовършени. довършваш ги ти по велик начин. между тебе и нютон нещата са тръгнали в погрешната посока, но няма нищо всичко в един момент се изправя и подравнява по обективната истина. като ми е влезнала " абстрактната муха " в главата и няма излизане. я да видим как е било при първичната еволюция във вечноста. първоначално бог се е " разпукал" на трите си страни/вечности материя/движение/пространство. съответно в началната еволюция движението е било прехода между материята и пространството = между пълното и празното. след това се е появил сблъсъка, който е реално взаимодействие между пълноти или по-точно между структури които имат много материя в себе си , а не само между пълнота и празнота и тогава е започнало истинското усложняване във вселената. тогава и самият преход се е усложнил и е дал движението=пътя който представлява съотнасяне между много пълноти и много празноти. знам, че може би ти изглеждам като пате в калчища учителю, но трудна абстракция да му се невиди да схванеш бог като реалност, а не като глупост. ще се радвам да ме поправиш.
цитирай
5. анонимен - доктора
18.02.2010 17:32
логорея брей: ТЕ ЕДИННА ТЕОРИЯ НА ПОЛЕТО ЩЕ СЪЗДАДАТ НА ВЪРБА В ПЕТЪК ДОКАТО НЕСХВАНАТ НАЙ - " ПРОСТАТА " ИСТИНА ЧЕ СВЕТА ОКОЛО НАС, В НАС И НАС Е ВЕЧНОСТТА, КОЯТО СИ Е РЕАЛЕН БОГ И ТОЙ Е ТРИЕДИНЕН И ИСТИНСКИТЕ МУ ТРИ СТРАНИ СА МАТЕРИЯ/ДВИЖЕНИЕ/ПРОСТРАНСТВО. да знаеш като знам на какво обучение ме е " подлагала " съдбата, за да мога да те разбера горе доло направо ми е тъжно за ТЯХ. трудна ще разберат твоите истини учителю, много трудно. все пак бог е милостив / много -ха / и им е пратил чрез теб и ДВИГАТЕЛЯ, който им дава минималния шанс да имат шанс да те разберат. все по-ясно осъзнавам твоето предвиждане преди вече повече от половин век, че ще им е трудно дори гранично невъзможно докато си жив да те разберат. е аз смятам да наклоня везните в ТЯХНА полза, но нали знаеш последната дума е на бог. амин.
цитирай
6. gmihov - доктора
19.02.2010 00:43
Фундаментална грешка е когато се анилшзира и изучава Вечността да се говори за начало, развитие, край. Това са реалности, които се отнасят за това, соето е преходно.
Същността на Бога, Всемира, космоса и пр. , като вечност няма начяло,няма развитие, няма крй. Тя винаги си е една и съща и в това се състои нейната съхранимост, вечност.
На същата тази база и при природните закони, които произтичат и се обосновават от всеобщата базова същност на Вечността - Бог нямат начало, развитие, край. Те винаги все са си вечни, ненарушими
цитирай
7. анонимен - доктора
19.02.2010 09:21
аз съм напълно съгласен с теб за липсата на начало и край на троицата, но разглеждах в горните мои абракадабри развитието на големите, а защо не и на малките / по-скоро на големите / структури на материята. все пак основното при тях е наличието на начало и край. по-скоро се опитвах да си представя визия различна от големия взрив или срив. аз невярвам, аз знам, че бог и законите му нямат начало и нямат край / просто са си вечни и безкрайни в истинския смисъл на тези думи /, но развитието на структурните му форми имат такова начало и край и законите на структурните форми са нещо като подзаконови нормативни актове на основните закони за съхранение за да се стигне до свободните съчинения на божиите заповеди в религията. развитието на вселените е по-скоро като усложняване/упростяване, многообразие/еднообразие, порядък/хаос, неентропия/ентропия. затова и втория закон на термодинамиката предвид че разглежда частично света е непълен, но предвид закона за съхранение на материята си е верен. просто схващането за ентропията трябва да се промени приблизително така: тъй като такова животно като затворена система няма и неможе да има имаме на едно място в една система ентропия, а на друго неентропия. неможе да има само разрушение и само съзидание при никакви възвожни условия. разсъжденията ми за прехода пълно към празно са чисто хипотетични и касаят еволюцията на структурните форми на материята, а не бог. опитвах се да си представя съвсем ранен етап от тяхната еволюция. предвид това, че всичко което виждаме са структури на материята тоест сложни построения от материя/движение/пространство дори движението което виждаме си е реално структура на материята изградена предимно от движение. знам, че звучи безмислено но нали знаеш, че това са гранични и трудни за изказване с думи разсъждения. опитвам се да изкажа с думи развитието на макропрограма на бог, а нейните подпрограми са неотделими от носещата програма. дори вселената е подпрограма. бог е носещата програма. тя дава началата бе
цитирай
8. анонимен - доктора
19.02.2010 09:37
тя дава началата на всичко без да има начало и край. бог е първоисточника, абсолютната отправна система затова и само той отговаря на истината всичко е от бог в бога и бог е във всичко. той е софтуер и хардуер в едно.спрямо него структурите имат начало и край, но той няма начало и край спрямо нищо / като дума нищото заблуждава и воалира обективния смисъл. няма нищо което да е нищо на този бял свят / докато незадълбая по-професионално във формулите няма да мога да го изкажа по-ясно. затова искам ПРОЕКТЪТ да тръгне за да може по-спокойно и на дълго да ми обясниш нещата, но пак ще ти кажа благодарен съм когато ми ги разясняваш и така. трудно нещо е да си представиш безкрая и да го изкажеш в думи и формули. затова и много често се тръгва в погрешна посока и връщането от нея е трудно, но благодарно. със здраве учителю.
цитирай
9. gmihov - доктора
19.02.2010 10:40
За да се разберат обективните истини до които достигнах сам и с моите съавтори, от които и ти вече си един, нужно е да се проумеят пространството, материята, движението не само,като понятия, но и като характеристики на една единна , неделима и съхранима вечна същност, чието основно предназначение е да бъде всеобщо безначално и безкрайно начало и край на всичко преходно от себе си и в себе си, просто да бъде единствен вечен Бог.
Без разбирането на това, трудно се разбират и простите и конкретни реалности, които обуславят различните обеми,при системите с гравитационно обоснован променлив олбем и маса, наличието на неограничен брой гравитационни тегла и потенцияали ,при тези системи ,между две гравитационни нива, възстановяването на гравитационни потенциали по големи от изразходваните такива, неограничените по големина постоянни работни гравитационни сили , при директните гравитационни двигатели и моного още прости и очевидни реалности, които ни заобикалят и които обуславят и гарантират директната гравитационна енергетика.
Ти вече достатъчно задълбочено навлезе в материята, въпреки, че все още ти е нужно да реализираме ДГД и да видиш как работи, което аз видях ощке в 1960г.
И следващият след теб , които ще навлезе в материята вероятно не ще е технически специалист, но след това и техническите специалисти ще навлезат в материята с тяхното навлизане по отношение на директната гравитационна енергетика ще настъпи истински научно- технически бум,какъвто до сега в обективното човешко познание и техника не е имало. Аз няма да го видя,но ти си млад и ще го видиш. Ще го видят и тези, които сага ,като учени, администратори, журталисти, лаици и пр. го виждат ,толкова, колкото папи, кардиналите и миряни са виждали достижениета на Коперник и Галилей и са ги възприемали като глупаци и съдили, като еретици.
цитирай
10. анонимен - доктора
19.02.2010 17:41
моля се на бог воистина да видиш началото на тази нова епоха в човешкото развитие. мисля, че макар и неголям шансът си съществува съвсем реално. но нали знаеш всичко е в ръцете на бог. ако можеха да видят другите през твоите и моите очи щеше да стане интересно. със здраве.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3313799
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930