Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2010 08:19 - Въпрос с кратък отговор
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1135 Коментари: 3 Гласове:
0



Въпрос:  В какво се крие тайната, която обуславя и осигурява непрекъснатата работа на директните гравитационни хидростатични двигатели? Кратък отговор:  Тайната се крие в средните обективни истини, които от далечни времена се знаят. 1. Когато силата е перпендикулярна на пътя нейното действие по направлението на пътя е равно на нула. Тази истина ни осигурява елиминиране на хидростатичното налягане, като съпротивление. 2. Пътят ,по посока на силата, при липса на неподвижна опора винаги е по голям от нула. Тази обективна истини ни осигурява непрекъснато еднопосочно движение на базата на постоянно еднопосочно сумарно силово въздействие на директна центростремителна и индиректна центробежна гравитационни сили. 3. Тези две естествени сили, при неизчерпаемостта на енергията на гравитационното поле, на базата на посочените две обективни истини и всеобщата и ненарушима същност на закона за съхранение на енергията ни осигуряват прости технически решения,при различни варианти на ДГБЛХД-ли.


Тагове:   отговор,   въпрос,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - доктора
09.01.2010 22:24
имам един елементарен въпрос който все още немога напълно да осъзная. искам малко по-подробни обяснения защо принципа на нютон на всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие изхожда или е свързан с инертността на материята. за мен е много важно твоето обяснение. със здраве.
цитирай
2. gmihov - отговор на доктора
09.01.2010 23:48
Както обема е базово качество на неделичотно и съхранимо триединство, който го характеризира, като пространство, като всеобщо вместилище, така и иниртността е базово качество на триединството, което, се изразява в противодействие, на всяко външно силово въздействие , което противодействие на базата на закона за съхранение на триединството и конкретно на енергията, като продукт на маса и движение е равно на външното въздийствие. Това противодействе на триединството и немъзможността при всяка структура сама , без външно силово въздеействие да се придвижи в пространството определя триединствата, като всеобщ иниртен материял, а движението го определя ,като всеобщ и единствен творец.
Ако триединството не притежава иниртност не може да има не само принципа "Всяко действие има равно противодействие", но не може да го има и принципа,че нито едно тяло не може да промени своето положение на "покой" и "Инерциално" движение. Покоя и иверцията слагам в кавички зашото , при наличието на гравитацията реално нито покой /неподвижност спрямо пространството/, нито инерция/ движение,без външно силово въздействие /няма.
По подробно и по конкретно по инертността,като базово качество на триедиството и това, което произтича от нея може да обсъдим, когато се срущнем.
цитирай
3. анонимен - доктора
10.01.2010 15:40
мисля, че започвам да го осъзнавам по-добре. подобно беше и разбирането ми за времето. в началото просто знаех, че няма време и го разбирах повърхностно и интуитивно без вникване в дълбочина. и за да го разбера напълно ми трбваше около година и няколко месеца.сега знам и осъзнавам в дълбочина, че времето е измерение на движението = път приет за единица за отчитане на други пътища. макар и " проста " истината за времето неможех с ръка на сърцето да кажа че я разбирам напълно. а сега мога. разбира се / напълно / е относителна категория и има йерархична конструкция. по подобен начин стои в моментът и схващането ми за инертност и принципите на нютон. немога обаче все още с ръка на сърцето да кажа, че разбирам напълно връзката между тях. мисля че го разбирам по следния начин: става въпрос за обмен на движение и колкото количество движение отдава една структура на материята на друга толкова и другата структура на материята поема от първата. това е израз на закона за съхранение на импулса. количеството на отдадения и количеството на приетия импулс са равни. и все пак още немога да го разбера. със здраве учителю. ще се видим скоро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3301153
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031