Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2009 15:51 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 795 Коментари: 5 Гласове:
0



Въпрос:    Защо светци и миряни, учени и лаици, управници : политици и свещеници , ходжи и други грешат, когато, съзнателно или несъзнателно над Бога се извисяват и по добре от него истината за всичко те знаят,  а Вечността – Бог не греши? Кратък отговор: 1. Защото Бог с ум и разум ги дарил, но от инертност и инерция не ги е освободил. 2. Защото очи и уши им дал, но когато гледат,когато слушат не им разрешил всичко да виждат, всичко да чуват и от заблуда да излизат. 3. Защото слова и числа ползуват , без със самия Бог да се съобразяват и точно да отразяват това, което е той и това, което твори и от какво и как го твори. 4. Защото с авторитети и силни се съобразяват и на тях подражават, когато по глупави  и от самите тях са. 5. Защото, като властници закони създават, без с Бога да се съобразяват и като ги създават в своя изгода ги нарушават.    Вечността –Бог не греши:   1. Защото със собствената си същност истината отразява, без с слова и числа да я съобщава. 2. Защото своите закони Бог не нарушава и висша справедливост раздава с която истината , без заблуда отразява, без човешки качества да притежава, каквито светци и други му преписват, с претенции , че точно и достоверно го описват. 3. Защото с авторитети не се съобразява и не им подражава, като за непогрешими ги възприема.    



Гласувай:
0



1. eien - И защото всички нас е дарил със
25.11.2009 01:55
СВОБОДНА ВОЛЯ
да решаваме и избираме по кой път да вървим - по Неговия или този, избрания от нас, нашето Его.
цитирай
2. анонимен - доктора
25.11.2009 08:23
свободната воля е химера. реално истинския човек бидейки "закачен" за истинските божи заповеди=природните закони е имал само една "истинска свободна вола" да действа само и само според тези заповеди тоест да следва съвсем неметафорично потока на енергията какъвто реално е движението в движениета на всеки материален обект във вечността. сегашните хора са лишени от пълноценна свободна воля бидейки завладяни от съвсем неметафоричен хищник който се храни с тяхното най-финно осъзнаване правейки ни пълни неудачници, дори и спечелили милиарди ( даже още по-зле ).
цитирай
3. gmihov - eien
25.11.2009 09:10
Всичко произтича и е подчинно на същнстта на Бога и на ненарушимите божи / природни/ закони, които произтичат от нея.
Както никакво действие и поведение на нашата ръка не може да стане без разрешението на нащата нервна система, така и във всемира ,включително и при човека не може да сатне нищо без участието на същността на Бога и в разрез с неговите ненарушими закони. Избора е наш , но само с разрешението на Бога.
Тези реалности да се проумеят и видят, като обективни същност, колкото и просто и достоверно да се кажат ,никак не е лесно , при безкрайното разнообразия във Всемира, кано част от същността на Бога, да се видят и проумеят. Колкото и големи да са възможностите на нашя ум и разум с който Бог ни е дарил той не в состояние всичко да види,проумее и разбере.
Свободната воля е илюзия и при най- толемите престпъници,които по "своя вола" грабят и обиват без Бог да признават, защо в отделни мигове,в самота и на яве може да ти видим,как безсилни Боту се молят,прощса да измолят.
цитирай
4. gmihov - доктора
25.11.2009 09:23
Ти си първият и все оке единственият, който, проумя,
същността на базата на която изгтрадих моите теории и конкретно ОТБСВ.
Вярвам,че ще има и други да проумеят тваа и броят им да се увеличи рязко, след ,кото се разбере, че директните гравитационни двигатели не са веченн двигател, чи са възможни и започне тяхното производстнво в съответствие с нуждите на хората.
Как в по далечна преспектива ще се развият събитията това само Бог знае. Може и рай на земята да създаде за всички хора, като ги направи добри с обич и любов или да ги унищожиу както е унищожил динозаврите, живелив далечни епохи.
цитирай
5. анонимен - доктора
26.11.2009 22:32
дано бог да намери правилния път на натурализиране на двигателя и великите истини които идват с него, защото наистина той може да донесе и рай и ад и "пълно" съзидание и "пълно" унищожение. съдейки по това как ме е "обучавала" съдбата, наистина на нашите събратя им е малък шанса почти никакъв да те разберат без двигателя, но дано поправим по-бързо тази празнина. няма да стане много бързо, но ще опитам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3309732
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930