Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2009 07:35 - Въпроси с кратки отговори
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 780 Коментари: 2 Гласове:
0



Въпрос:      Какво ни предлага гравитационното поле на земята,като естествен, мощен и неизчерпаем източник на енергия, на базата на който България може да стане напълно енергийно независима държава? Кратък отговор: 1. С масата на общото количество вода и нейната скорост, която във всеки един момент е на лице в коритото на река Дунав в сектора Видин – Силистра с помощта на индиректни гравитационни енергийни магистрали ни предлага икономически изгодни и безопасни енергийни мощности десетки пъти по големи от колкото днес България реално има. 2. На суша и вода с директни гравитационни двигатели и директни гравитационни енергийни магистрали ни предлага икономически изгодни и безопасни неограничени енергийни мощности .   Въпрос:    Какво количество работа извършва всяка една секунда гравитационното поле на земята по отношение водите, които се съдържат в коритото на река Дунав в сектора Видин – Силистра? Кратък отговор:     А/Е/ = 0,5Мv^2 ,  където: M.- Маса на количеството вода в сектора Видин - Силистра v.-   Скорост на водите в сектора Видин – Силистра.        М- масата е от порядъка на един милиард куб.м или ,като сила тона, което прави 9,8.10^12 нютона.         V- скоростта е от порядъка на 1м/с         А/Е/ - работата за една секунда /мощността/ е от порядъка на и повече от 4,9.10^12nm /vata/    При използуване на 1% от тази енергия получената мощност ще е от порядъка на 4,9.10^11vata = 490Гвт.    При използуване на 10% от тази енергия, което вероятно ще се отрази видимо на нивото на реката получената мощност ще е от порядъка на4900Гвт.    Дори и да съм допуснал груба грешка в изчисленията на тези мощности здравия разум, ако има такъв в тези у които трябва да го има показва, че тези мощности най малкото, което заслужават е да бъдат проверени и ако се приемат за достоверни да последва техния задълбочен анализ за тяхната значимост и възможност за практическо използуване.    През изтеклите 50г. такъв разум те не можаха да срещнат, който да осигури тяхната проверка и оценка. Дано в следващите години се намери необходимия разум у учени и власт имащи и те да бъдат проверени, анализирани и оползотворени в името и за доброто на България и не само на България.    Що се касае до директното използуване на гравитационната енергия , където възможностите са несравнимо по големи , по отношение на него съпротивлението на “непогрешимите” специлисти и лаици в продължение на 50 години все още е по голямо и от съпротивлението на “непогрешимите” папи, кардинали и миряни от времето на Коперник , Галилей, Ж.Бруно по отношение на обективните истини до които те са достигнали.         



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gmihov - Добре ще е
31.08.2009 10:05
Добре ще е след 50 години да се намери един специалист да провери кратките изчисление и да вземе становище по тяхната достоверност.
цитирай
2. анонимен - доктора
31.08.2009 12:50
несхващайки гравитацията като енергиен поток, а като пълната глупост-функция на изкривеното време пространство сегашните учени са обречени на неразбиране на твоите идеи. твоето разбиране е надраснало многократно сегашното ниво на познание и е "надвиснало" като гиганска вълна над главите на хората и е важно един от тях на ключова позиция да разбере малко от малко това което му говориш и ще се получи ситуацията като при спукан бент. най-добре за българия това да е власт имаш човек, който да разбере, че на идеята ти е необходима държавна гаранция и финансиране като начало, а след това ще и трябва световна гаранция и финансиране. твоята идея означава нова научна парадигма и нов тип икономика изобщо и обезценяване на богатствата ха-ха-ха. ще видим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300142
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031