Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2009 08:22 - ТАКРАТКО ЗА ......
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 725 Коментари: 2 Гласове:
0



 НА КРАТКО ЗА ГОЛЕМИТЕ, БАЗОВИ ИСТИНИ В ОБЕКТИВНОТО ЧОВЕШКО ПОЗНАНИЕ В СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА / НА ВСЕМИРА, НА БОГА/   1. Има една единствена Вечност, като всеобща база, творец и рушител, Бог, Всемир, Природа и пр. от която и в която произтича всичко вечно и преходно, като реалност и обективен закон,включително и човека с тяло, ум и чувства. 2. Същността на всеобщата база от която и в която, като Вечност произтича всичко и която се намира във всичко от кванта до Вемира е: неделимото и съхранимо триединство от: пространство – материя – движение. 3. Тази триединна и неделима, обективна същност, която реално съществува, като Бог за вярващите и като материя за атеистите няма начало и край, както с пространството, вещевата си същност и движението, така и във времето, което, като измерение произтича от същността й. 4. Неделимото и съхранимо триединство, като всеобща база, творец и рушител на всичко от себе си ,в себе си, като Бог, със своята същност не допуща и изключва съществуването на друга такава същност, на втори Бог. 5. Всяко пространство, като единствено вместилище е част от всеобщото пространство и от нищо друго и никой и по никакъв начин не може конкретно и достоверно да посочи пространство, което не е от всеобщото пространство и не е вместилище в което се намира нещо. 6. Всяка структура на материята е част от всеобщата материя и от нищо друго и никой конкретно и достоверно не може да посочи структура на материята, която да не е от всеобщата материя. 7. Всяко движение е част от всеобщото движение и от нищо друго и никой и по никакъв начин не може конкретно и достоверно да посочи движение, което да е от нещо друго. Никой и по никакъв начин не може конкретно и достоверно да посочи реалност, при която твореца да не е движението, а строителният материал да не е матерята и вместилището да не е пространството.                                                         2   8. Без наличието на пространството няма къде, без материята няма от какво и без движението няма кой да твори, да изгражда и разгражда, да има раждане, живот и смърт. 9. От всички фундаментални обективни/ природни, божи, не измислени о човека и наречени божи/ закони най – фундаментален и всеобщо валиден е закона за съхранение/ за вечността/ на базовата същност на Вечността. Всичко е подвластно на този закон, без изключение. 10. Други



Гласувай:
0



1. анонимен - любознателния
24.06.2009 10:11
наистина колко е просто: всичко е от бога в бога и бог е във всичко. това са научни истини, а не религиозни. поради фактът че познанието е било загубено, а може и да не е било намирано в истинския смисъл на думата. църквите не само християнската са приватезирали едно научно понятие и се е получило злощастно разделение на познанието. едните викат гледайте си науката бог е наш, а другите викат гледайте си религията природата е наша, а и едните и другите говорят за една и съща вечна реалност. примерно математиците и физиците говорят за безкрайности и вечностти в множествено число, а не разбират, че в истинския смисъл на думата безкрайност/вечност като същност и смислово значение изключва съществуването на друга такава. това е проста и въпреки това е най-абстрактната и сложна истина, която хора които уж разсъждават абстрактно и пишат уравнения по 100 страници немогат да разберат и осъзнаят. каква реалност, каква реалност. никога не съм си представял, че ще попадна в такава ситуация, но пък радоста ми е огромна. вместо да пишат огромни и тягосни уравнения, които колкото и сложни да са никога истински няма да опишат бога просто трябва да седнат в тиха стаичка, да се абстрахират от ежедневните дертове и да съсредоточат съзнанието си върху две думички и значението и знанието което стои зад тях. тези две велики думички са бог и дух. да видим как тези йерархични по значение думи ще ги почувстват. аз още преди да познавам теб ги чувствах по следния начин: бог е нещо абсолютно, неподвижно , вечно, безкрайно и въпреки това има познаваема страна за нас хората докато духа е нещо винаги в движение, светло, творящо, топло, осъзнаващо и винаги зад кадър. сега вече знам защо моите чувства към тези две думи са вярни. и ти доста преди мен си го знаел. огромно удоволствие е да знаеш, че познаваемата страна на бога можеш да я изведеш математически и това е нова система от формули и схващания, които ще променят веднъж и завинаги пикливия човешки живот. "вечния двигател" е най малката полза от твоята теория, колкото и парадоксално да звучи това на фона на безкрая от енергия който предлага. в светлината на общата теория на базовата същност на вечността истините на виждащите ще придобият материален израз и то израз който е закован със закон на стената на безкрая. неправи на другите това което неизкаш да се случи на теб, каквото посееш това ще пожънеш. на всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. винаги съм знаел че ние сме вързани с бога чрез законите му и че тези закони са заковани в нас. вече знам защо е така и защо хората които са неблагодарници лъжци и убийци са реално болни хора и трябва да се лекуват, но това ще е друг вид медицина. ще поживеем и ще видем. амин.
цитирай
2. gmihov - на вниманието на любознателния
27.06.2009 01:40
Всичко е от Бога, в Бога и Бог е във всичко е една обективна истина, която идва от най - дълбока древност, но въпреки това ще е нужно още много "вода "да изтече, както се казва ,докато това се разбере.
Обективна истина е, че Бога в който вярват евреите, християните, мюсюлманите е един и същ и това, когато власт имащите не се намесват обикновените хоран в смесените религиозни ройони добле го разбират и добре си живеят в мир и любон. Но! Не така го разбират, че за един Бог има три различни религии, които на отделни групи от хора, това осигурава власт и господство над хората за които в личен план е по изгодно вместо една да има три религии за този един единствен Бог.
Обединението на религията и науката на базата на обективната истина е от полза за обикновените хора но едва ли ще е от полза за власт имащите от които зависи това обединение и ще и нужно много, много време да се стигне до такова обединение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3319297
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930