Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2009 08:29 - Всяка мисъл.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 885 Коментари: 3 Гласове:
0



Всяка мисъл.   Всяка човешка мисъл, без и със смисъл инерциялен път има и нужна е сила голяма от пътя й да я отклони, да види нови истини от заблуди да се освободи за да няма тежки беди. Трудно това се постига. Една човешка сила не стига заблуда вековна да заличи с истина да я замени. Нужно е много време да отпадне тежкото бреме на заблудите големи, истината да ги замени да има по добри бъднини.      



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - доктора
30.04.2009 09:17
наистина е интересен факта, че физическите закони важат и за човешката мисъл и че понятия инертност, инерция и относителност на гледната точка трябва по отношение на мисленето да се възприемат като буквални истини, а не като измислени и метафорични такива. от дълги години чакам ключово откритие в науката, което да ни даде възможност да създадем лекарства за рак, алергии, автоимунни и генетични заболявания, а през цялото време дори преди да се родя е имало такова откритие. има едно но обаче. преди да промени медицината която е вторчна наука това откритие трябва да мине през физиката, химията и техните производни, да ги промени като схващания и формули и тогава " медицината ще обере плодовете им ".
цитирай
2. gmihov - За доктора
01.05.2009 00:09
Всичко произтича от неделимото и съхранимо триединство от : пространство - материя - движение, в това число и човешкото мислене и е зависимо от базовите качества на това триединство и неговото предназначение, като пространство, като материя, като движение.
За да има човешко мислене трябва да има човешки мозък. За да се изгарди, а след това и да се разруши са нужни, както за всяка и най малката струткура на матенията три неща, които триединството притежава.
1. Вместилище където да се изгради и това е пространството и нищо друго.
2. Инертен материал от който да се изгради и това е материята/ веществотно/ и от нищо друго.
3. Строител, който да извърши тава строителство и разрушение и това е движениеито и от нищо друго.
Всеобщата базва същност на Всемира, като вместилище, като инертен строителен материал и като строител и рушител има тези три неща в себе си и като обективна същност , като терен, като инертен строителен материал и като творец съвпада със същността на Бога, като такъв и удолетворява твърдението в религията, че всичко е от Бога, в Бога и Бог е във всичко. Друга обективна и понятна за човека същност, която, бато базаова същност и като Бог да удолетворява цитирано твърдение в религията не е известна и няма, защото тази същност от пространство- материя - движение и произтичаките от нея вечни и ненарушими природни закони не подволява.
След, като човешка мисъл, без човешки мозък няма и е продукт на триединството, то човешката мисъл не може да бъде в противоречие със същността на това триединство и произтичащите от него вечни и ненарушими природни/ божи/ закони.
Не може да се развие и язяви извън пространството.
Не може да се формира и прояви извън материята, защото няма мозък извън нея и в разрез с нейното базово качество - инертността, продукт на която е и инерцията.
Не може без движението да се оформи и изрази, защото няма друг строител за нея осветн движението и катото всяко движение поризтича от друго движение, така и всяка мисъл произтича от предшествуваща я такава.
Триединното ,неделимо и съхранимо еденство от: пространство - материя и движение, като всеобща базова същност на Всемира и на всичко в него, като обект на изучаване от физиката, постява физиката, като най базовата наука. В пространството, материята движението, които изучава физиката се формират атомите, молекулите ,веществата, които са обект на изучаване от химията. В основата на обектитите , които изучава биологията , геологията , медицината, социологията и пр. лежат обектите ,които се изучават от химията и физиката.
По отношение на базовата същност на обектите, които изучават всички науки в крайна сметка ни довеждат до обекта на физиката, до неделимото и съхранимо триединство, като база и като творец, като Бог.
Разширяването на познанията в сферата на физиката доведе и води до разширяване на познанията и възможностите на химията, биологията и другите науки.
Безпорно товята мисъл че с раширяването на познаниата в физиката ще доведе и до повишаване на познанията в химията и медицината и ще има нови по ефективни лекарства е правилна и в тая насока ОТБСВ ще има совята обективна заслуга. Ноу за това ще са необходими още време и много,много упорит труд и творческа мисъл.
цитирай
3. анонимен - доктора
01.05.2009 14:16
нали колко е просто и ... ( тук ще пропусна истинската думичка ) доктор михов - пространство материя и движение. вероятно си си мислел в началото, че веднага ще те прегърнат и ще кажат браво човече сега разбрахме науката и света по-добре и по-ясно. да ама не. макар и прости тези думички са свръхабстрактни ( в смисъл на разбиране, а не че са нещо метафорично и измислено ). тези три думички като разбиране съдържат огромно количество информация и на мен самия колкото и широко скроен да съм в началото ми бяха трудни за храносмилане. чувствах с цялото си сърце и интуиция, че са вярни, но като истинско разбиране неможех и неможех да ги схвана. поне сто пъти съм ги чел за да почна да ги разбирам с интелект а не само с чувства. а тъй наречената " истина за времепространството " веднага я разбрах: където има материален обект има огъване на пространството и дори когато е над определена масивност този обект се изключва от вселената. да ама не. стивън хокинг се е докоснал до разбирането, че и черните дупки се " изпаряват ", но тъй като тръгва високо в математическата постройка, изводите са му частично достоверни. аз съм сигурен, че ако е жив бързо ще схване ОТБСВ ( стига да достигне до него ) защото е близо много близо ( трябва му първичен тласък, нова опорна точка за да извърти още малко силата на мисълта в правилната посока ). много ми е интересно тогава как ще се почувства в ситуацията да може да примири идеята за реално съществуващия бог, който той отрича и любимата ни и на тримата наука ( аз вече я примерих и ми е весело на душата и знам, че идват интересни времена независимо дали ще ги доживея ). представяш ли си човешкия мозък построява в себе си истински подробен и най важното материален образ на заобикалящия го и вътрешния за него свят. има в себе си потоци от материя и движение, преразпределение на него около опорни точки които сам създава или му създават поради външно силово въздействие, за да разбира и помни, а и променя света. да, прави са истинските виждащи, че трябва да внимаваме не само какво вършим, но и какво мислим. прави са и за друго че ние сме част от бога и още повече нашето съзнание=движение е част от общото съзнание=движение. нашата материя е част от всеобщата и нашето пространство ( вътре в нас ) е част от всеобщото такова. плът от плътта и кръв от кръвта и мисъл от мисълта на бога нашия създател. затова децата трябва да уважават родителите си и да ги почитат така пише в библията ( стига те родителите да заслужават ) защото те децата са плът и кръв от родителите си тоест от бога, защото ние децата сме плът и кръв от животните и растенията и трябва да внимаваме какво им правим. успехи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3315693
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930