Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2009 07:32 - Нещо от моя архив на вниманието на читотелите на моя блог
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 446 Коментари: 0 Гласове:
0



Нещо от моя архив на вниманието на читателите на моя блог.

 

 

ВЪПРОСИ  С КРАТКИ ОТГОВОРИ ОТНОСНО ПРИРОДАТА НА ГРАВИТАЦИЯТА, МЕХАНИЗМА НА ГРАВИТАЦИОННОТО СИЛОВО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ТЕЛАТА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ПО ЕФЕКТИВНО ИЗПОЛЗУВАНЕ НА ГРАВИТАЦИОННАТА ЕНЕРГИЯ  В СВЕТЛИНАТА НА  ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА СВЕТА / НА ВЕЧНОСТТА/

 

Г.Михов, Б.Богданов-младши, Р.Михова

 

В Ъ В Е Д Е Н И Е

 

   След продължителни анализи относно природата на гравитацията, механизма на силовото й въздействие върху телата  и възможностите за едно по ефективна , икономически изгодно и безопасно за човека и природата  използуване на гравитационната енергия  Г.Михов в 1960 год. на базата на обективни резултати ,получени при изчисления и  реални опити  открива, установява и доказва  НАЛИЧИЕ НА УСЛОВИЯ, ПРИ  КОИТО ГРАВИТАЦИОННОТО ПОЛЕ  НЕ Е КОНСЕРВАТИВНО и изобретява първите  варианти на ДИРЕКТНИ ГРАВИТАЦИОННИ  ДВИГАТЕЛРИ.

   В периода 1960- 1999 год. сам и със своите съавтори : Ив.Михов, Р.Михова и Б.Богданов –младши  Г.Михов достига до широка гама от варианти на системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса  и варианти на директни  гравитационни двигатели  с неограничени възможности за добив на енергия за сметка на гравитационното поле на земята и други небесни тела, като неизчерпаеми естествени енергоизточници.

   На базата на  относителността на движението  и плътността на гравитационните полета, формирани от гравитационните излъчвания, изхождащи от телата , в съответствие с базовата същност на света /на  Вечността/ и произтичащите от нея вечни и ненарушими природни закони открива , установява и доказва  общия закон за гравитационната сила ,като частен случай на общия закон за силата в енергийните потоци . F = mg./c-gt/:c

   При анализа на общия закон за гравитационната сила  установява , че открития от Нютон закон за гравитационната сила в който не е

 

                                                         2

 

отразена относителността на движението е частен случай на този общ закон за гравитационната сила .

   Във връзка с тези  и други открития и изобретения Г.Михов  създава  последователно във времето :

1.     Теорията за безкрайност на енергията във времето , като израз на съхранимостта на движението .

2.     Общата теория за енергийните потоци / енергийните полета/  и неизчерпаемостта на тяхната енергия,докато те съществуват,  като израз  на съхранимостта и относителността на движението.

3.     Теория за базовата същност на света/на Вечността/ на базата на неделимото и съхранимо/вечно/ триединство от: пространство-материя-движение , като реална  Вечност-Бог не допущаща съществуването на друга Вечност-Бог.

 Целта на  настоящия труд е да постави и даде кратки отговори на поредица от въпроси  относно природата на гравитацията , механизма на гравитационното силово въздействие  и възможностите  за по ефективно използуване на гравитационната енергия от човека в светлината на теорията за базовата същност на света/на Вечността-Бог/ , без да се впущаме в подробности за пълно изясняване на тези въпроси.

 

И З Л О Ж Е Н И Е

 

В Ъ П Р О С 1 : Продукт на какво е гравитацията, като реалност от обективния свят?

КРАТЪК ОТГОВОР:  Продукт е на неделимото и съхранимо /вечно/ триединство от: пространство-материя-движение  и произтичащите от него вечни и ненарушими  природни закони ,  като база, творец и рушител на всичко преходно от себе си, в себе си , в това число и на човека с тяло, ум и чувства.

В Ъ П Р О С 2 :  Какво представлява гравитацията, като реалност?

КРАТЪК ОТГОВОР:  В съответствие със съхранинието  на базовата същност на света/на Вечността-Бог/  и произтичащите от нея природни закони  представлява реактивен и  радиален поток от структурните форми на материята /гравитоните/, изхождащи от телата .

 

                                            

                                                 3

 

В Ъ П Р О С 3:  От какво се обуславя и поражда този поток от гравитони?

КРАТЪК ОТГОВОР:

Обуславя се от съхранението на  движението, като част от базовата същност на света /на Вечността-Бог/ и е продукт на вечния сблъсък между структурните форми на материята, обоснован от движението , водещ  до непрекъснато  разграждане и изграждане на структурните форми на материята в пространството  с пространствени размери  между две недостижими граници : нулата и безкрайността.

В Ъ П Р О С 4: От какво се обуславят гравитационният импулс и енергия, неделими едно от друго и тяхната съхранение?

КРАТЪК ОТГОВОР :Обуславят се съхранението на материята , измерима, като маса и от движението, измеримо, като скорост и неговата относителност.

В Ъ П Р О С 5: Продукт на какво е гравитационната сила ?

КРАТЪК ОТГОВОР: В съответствие  с закона за съхранение на движението /импулса и енергията/  продукт е на сблъсъка между гравитоните  и телата през които те преминават  и е пропорционална на количеството на движение , съответно на импулса и движението, които се обменят при този сблъсък.

В Ъ П Р О С 6: От какво зависи количествения обмен на движение /на импулс и енергия/  между гравитоните и телата през които те преминават?

КРАТЪК ОТГОВОР: В съответствие с законите за съхранение на материята и движението  зависи от плътността на гравитоните ,относителната им скорост спрямо телата през които преминават и от масата на телата през които преминават.

В Ъ П Р О С 7:  Какъв е механизма на гравитационното силово въздействие ?

КРАТЪК ОТГОВОР: Механизмът на гравитационното силово въздействие е подобен на този при силовото въздействие на винта / на свредела / , където посоката на винта и посоката на породената от неговото движение сила са противоположни.

В Ъ П Р О С  8 : Може ли да се моделира гравитационното силово въздействие  и покаже в условията на реален опит?

КРАТЪК ОТГОВОР:  Може по два начина:

 

                                                     4

 

1.     Чрез изстрел на бързо въртяща се спирала , която при преминаване през дадено тяло  поражда сила с обратна  на изстрелването си посока.

 

     2. Чрез преминаване на ракета през отвор в тяло който е по-голям от напречното и сечение , но по малък от напречното сечение на  газовата й струя.

3. На базата на реалността, при играта на билярд, когато удрящата топка остава на мястото на ударената, а ударената топка поема изцяло движението й.

В Ъ П Р О С 9 :  В сила си са вечните закони за съхранение на пространството, материята, движението , съответно на импулса и енергията, като количествени измерения на движението при  проявлението на гравитационната сила и от какво се обуславят тези закони?

КРАТЪК ОТГОВОР: Законите за съхранение се обуславят от съхранението /вечността/ на базовата същност на Всемира /на Вечността-Бог/ , която не допущат никакво изключение , в т.ч. и при проявяването на гравитационната сила.

В Ъ П Р О С 10: Едно  от най- върховите достижения в обективното човешко познание  са принципите на Нютон за инертността, пропорционалността на силата на масата и равенството между действието и противодействието. Важат ли тези принципи за гравитацията и  явленията обосновани от нея?

КРАТЪК ОТГОВОР:  Няма реалност в обективния свят, в това число и гравитацията ,като такава, за която да не са в сила принципите на Нютон. Те произтичат и се обуславят от базовата същност на Всемира/на Вечността-Бог/ ,като база ,творец и рушител на всичко преходно  в космоса, включително и на човека.

В Ъ П Р О С 11:  На какво се дължи принципа на инертността  при гравитацията?

КРАТЪК ОТГОВОР: Дължи се на  наличие на маса, при гравитона  без каквато няма и не може да има  импулс и сила, в това число и гравитационна такава .

В Ъ П Р О С 12:  Каква е разликата между инертност и  инерция  в светлината на базовата същност на Всемира/ на Вечността, като природа и като Бог/ ?

 

                                                 5

 

КРАТЪК ОТГОВОР: Инертността е неделимо базово качество на материята да противодействува на всяко външно въздействие  със сила пропорционална на масата й.

   Инерцията е количество движение  /импулс и енергия/, придобито   в резултат на външно силово въздействие ,което при една и съща маса може да има различни количествени стойности.

   Инертността е константна величина за константно количество  материя, поради липсата на относителност , при материята.

  Инерцията е относителна величина., поради наличието на движението, при нея.

В Ъ П Р О С 13:  В какво се изразява принципа на пропорционалност  на силата на масата ,при гравитацията?

КРАТЪК ОТГОВОР : Изразява се в пропорционалност на големината на гравитационната сила  на големината на масата на телата.

В Ъ П Р О С 14:  В какво се изразява принципа за равенството между действието и противодействието ,при гравитацията?

КРАТЪК ОТГВОР: Изразява се в равенството на силата с която гравитационният поток отблъсва телата през които преминава в посока обратна на собствената си посока и силата на инертно противопоставяне на телата  на всяка външна сила.

В Ъ П Р О С 15:  Важи ли принципа за независимостта на силите , при гравитацията ?

КРАТЪК ОТГОВОР:  Важи . Гравитационните сили , с които си взаимодействуват телата  са независими една от друга , независимо от това ,че са равни  помежду си и са променливи с промените в разстоянието.

В Ъ П Р О С 16 : Каква е гравитационната сила за телата върху които действува ?

КРАТЪК ОТГОВОР: Винаги външна сила.

В Ъ П Р О С 17: На какво е равно сумарното силово въздействие на гравитацията  върху телата от които изхожда?

КРАТЪК ОТГОВОР: Равно е на нула поради радиалното излъчване на гравитоните . Води до колапс при телата и вътрешно движение в тях,  но не и придвижване в пространството.

В Ъ П Р О С 18: От какво зависи енергията и мощността на гравитационното излъчване?

 

                                          6

 

КРАТЪК ОТГОВОР: В съответствие с законите за съхранение зависи от масата на гравитоните и скоростта с която се излъчват, което е налице и при всяко друго корпускуларно излъчване.

    В Ъ П Р О С 19: От какво зависи количеството излъчена енергия ,  при гравитационното излъчване?

КРАТЪК ОТГОВОР:  Зависи от мощността на гравитационното излъчване пропорционална на масата на тялото от което изхожда  и времето на излъчване.

В Ъ П Р О С 20:  Към какво клони количеството гравитационна енергия, която може да се излъчи от едно тяло?

КРАТЪК ОТГОВОР:  Когато времето на съществуване на дадено тяло клони към безкрайност, към безкрайност клони и количеството гравитационна енергия, която  се излъчва от него .

В Ъ П Р О С 21: Кои реалности и природни закони дават възможност да се извлича полезна енергия от гравитационното поле  и позволиха да се стигне до откритието “ НАЛИЧИЕ НА УСЛОВИЯ, ПРИ КОИТО ГРАВИТАЦИОННОТО ПОЛЕ НЕ Е КОНСЕРВАТИВНО” и до изобретяването на ДИРЕКННИТЕ ГРАВИТАЦИОННИ ДВИГАТЕЛИ?

 КРАТЪК ОТГОВОР:

1.     Съществуването на гравитацията, като реалност, продукт на базовата същност на Всемира/на Вечността-Бог/  и произтичащите от тази същност вечни и ненарушими природни /обективни/ закони.

2.     Гравитационната сила , като външна сила за гравитационните двигатели

3.     Гравитационното поле, като естествен и неизчерпаем източник на енергия  докато съществува.

4.     Гравитационно обоснованите промени  в  масите  и обемите на  подвижните части на двигателите , което води до промени в големината на гравитационните сили.

5.     Наличието на условия във флуидите, при които имаме подемна гравитационна /Архимедова/  сила, при липса на движеща сила по направлението на пътя.

6.     Ненарушимостта на законите за съхранение , обосновани от съхранението  на базовата същност на Всемира /на Вечността-бог/

   

                                                   7

 

 7.  Независимостта на гравитационното ускорение от масата на телата, които падат в гравитационното поле , открита от Галилей, принципите на Нютон, закона за гравитационната “ притегателна” сила на Нютон, закона за работата, законите на Архимед за лоста и

подемната гравитационна сила, закона на Бойл- Мариот за зависимостта на обемите на газовете от налягането върху тях и др.

В Ъ П Р О С 22: Какво количество работа може да извърши  гравитационен енергиен поток, излъчен от един квадратен метър земна повърхност?

КРАТЪК ОТГОВОР: Като вземем предвид закона за гравитационната сила  и закона за работата  и направим съответните изчисления , на базата на принципа на Щангиста , количеството работа,която може да извърши  гравитационен енергиен поток ,излъчен от един квадратен метър земна повърхност клони към безкрайност. Практическото извличане и оползотворяване на част от тази колосална енергия зависи  от КПД при директните гравитационни двигатели .

В Ъ П Р О С 23:  Какви  количества гравитационна енергия могат да се използуват чрез директните гравитационни двигатели  от гравитационните полета на земята и други небесни тела, като естествени енергоизточници?

КРАТЪК ОТГОВОР: Неограничени количества.

В Ъ П Р О С 24: Защо енергията на енергийните потоци , в това число и на гравитационните такива е неизчерпаема  докато те съществуват?

КРАТЪК ОТГОВОР:  Защото движението е вечно,  не се създава, не се унищожава. Може само да се пренася от една структурна форма на материята в друга, без да се губи нещо от него или да се прибавя нещо към него.

 

Ст.-Загора, 14.11.1999 год.



Тагове:   моя,   блог,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3318059
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930