Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2008 00:29 - За обективната истина с....
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 450 Коментари: 0 Гласове:
0



 ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И КРАТКИ ОТГОВОРИ В СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА/ НА БОТА, НА ВСЕМИРА, НА КОСМОСА НА ПРИРОДАТА И ПР./

 

                                / П р о д ъ л ж е н и е /

 

Въпрос 19:

  Какво произтича от относителността на движението?

Кратък отговор:

Произтичат различни стойности по отношение на различните отправни системи за: за изминатия път, скоростта,  енергията, импулса , ускорението, сила

Произтичат промените в големината на енергията, импулса, ускорението , силата, при  ускорителното движение, които , при нарастване на скоростта те намаляват, като ,при достатъчно време за действие стойностите им достигат до нула, включително и в гравитационното поле.

 

Въпрос 20:

  На какво е равно и идентично пространството?

Кратък отговор:

 Равно и идентично е на абсолютния вакуум, какъвто , поради липсата на празно пространство няма и не може да има във Всемира.

 

Въпрос 21:

На какво е идентичен покоят и защо е относителен?

Кратък отговор:

Идентичен е на инерциалното  движение и е относителен поради относителността на движението. Поради липса на чисто инерциално движение във Всемира, при наличието на гравитационните излъчвания формиращи гравитационните полета на телата от които изхождат липсва и абсолютен покой.

 

Въпрос 22:

  Защо пътя на светлината се изкривява от гравитационното излъчване , а пространството не се изкриява и не може да се изкривява?

Кратък отговор:

  Силово въздействие имаме само между структурните форми на материята, при сблъсък между тях, продукт на вечното движение. При светлината и гравитацията имаме съответните структури на материята :

 

                                                    2

 

фотона и гравитона, които при сблъсък между тях е налице силово въздействие , което отклонява пътя на движението на фотона.

  При пространството,идентично с пълният вакуум, няма структури на материята с които гравитонът да може да се сблъска и да упражни силово въздействие върху пространството  и да го изкриви.

 

Въпрос 23:

   Къде и как могат да се видят и отчетат две различни места  на небосвода на дадена звезда.?

Кратък отговор:

  При срещата на светлината от звездите с небесните тела зад тях се образуват сенки, като пътя на светлината се изкривява от гравитацията на тези тела. Телескопите поставени на различни места  на границата между сянката и осветената от звездата ще отчетат различни места на звездата на небосвода.

 

Въпрос24:

  Защо фотонът, носител на светлината не е проста, а сложна структура на материята?

Кратък отговор:

  Защото, при пречупване на светлината тя се разлага на различни спектри, обосновани от по малки структури на материята.

 

Въпрос 25:

  Защо гравитационното поле, при движение на системи с гравитационно обоснован променлив  маса по затворен път не е консервативно?

Кратък отговор:

1. Защото гравитационната импулсна сила е пропорционална на масата на телата върху които действува.

2. При движението на системите по затворен път в гравитационното поле , в вертикална ,плоскост масите и обемите им , при падане и издигане различни. Различни са и гравитационните сили, които действуват върху тях, при което сумата им не може да бъде равна на нула, съответно сумарната енергя да бъде равна на нула.

 

 

 

  

  

   

 

 



Тагове:   Обективната,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3315458
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930