Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2008 23:23 - ДИРЕКТЕН ГРАВИТАЦИОНЕН ХИДРОСТАТИЧЕН ГАЗОВ ДВИГАТЕЛ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1530 Коментари: 0 Гласове:
0



     ДИРЕКТЕН ГРАВИТАЦИОНЕН  ХИДРОСТАТИЧЕН ГАЗОВ  ДВИГАТЕЛ НА БАЗАТА НА ПРИДЪННО ГАЗОВО НАХОДИЩЕ.

 

          Автори : Г.Михов, Б.Богданов-младши

 

   Известно е още от времето на Архимед,че  при потапяне  на телата във флуид  гравитационното  излъчване  на земята ,формиращо  гравитационното й поле обуславя две противоположни  гравитационни сили. Едната от тях е в резултат на реактивното силовото въздействие на гравитационното излъчване върху масата на тялото, насочена към центъра на земята, а другата е в резултат на реактивното силовото въздействие на гравитационното излъчване върху флуида насочена в обратна посока . Големината на първата  сила е  пропорционална на масата на тялото , а втората  на масата на изместения от тялото флуид.

  Всяка от двете гравитационни сили при преход на тялото във флуида от едно гравитационно ниво до друго такова  извършва ,в съответствие с закона на работата определено количество работа ,като в единия случай  количеството работа зависи от масата на тялото, а в другия от масата на изместения  от тялото флуид.

  Освен закона на Архимед  F = / m1 – m2 / g   известен е и закона на  Бойл – Мариот    V.р = С ,от където  V = С : р .

   При газовите находища на дъното на водните басейни ,газовете ,които излизат от недрата на земята  преминават през лежащия над тях воден пласт и достигат до земната атмосфера. При това преминаване на газовите мехури през пластовете вода  гравитационното излъчване на земята ,формиращо гравитационното й поле извършва  определена работа ,която е пропорционална на обема на газовите мехури. Освен това с издигането на газовите мехури във вода хидростатичното налягане  намалява, а обема на газовите мехури се увеличава. Съответно на това се увеличава и масата на изместената вода, което  води до нарастване големината на гравитационната подемна сила.

  Ако на 100м дълбочина от дъното на воден басейн изтича  един кубически метър газ,подемната гравитационна сила с която той се отправя към повърхността на водата , при плътност на водата единица , е един тон /1000 кг./ Когато газа се издигне на 50м. хидростатичното налягане  от порядък 10кг/кв.см. ще намалее на 5кг/см/квадратен , обема на изместената вода ще  стане 2 кубически метра,съответно и подемната гравитационна сила 2 тона. Когато газа стигне повърхността на водата неговия обем ,съответно и обема на

 

                                                        2

 

изместената вода ще бъдат от порядъка на 10 кубически метра, а големината на подемната сила от порядъка на 10 тона.

   При това изплуване на газа от 100м. дълбочина  средната подемна  гравитационна  сила ще бъде от порядъка на 5 тона. На базата на тази сила, като използуваме закона на работата  получаваме  А =5т.100м =500гм.= 50000кгм.= 490000 нм. Тази  цифра заслужава внимание  и на базата на нея  ,като обективен резултат, обоснован от ненарушимите природни закони  считаме , че  при определена целесъобразност  придънните  газови находища могат да се използуват  и за реализация на директни гравитационни  хидростатични газови двигатели ,чиято мощност във зависимост от големината на находището и дълбочината на която се намира във водния басейн  може да бъде достатъчно голяма .  Едно принципно решение за такъв гравитационен газов двигател  публикувахме в том 5 “Гравитацията – чудо и реалност”

   Да не се разсейват  газовите мехури  находището им се покрива с покривало  с достатъчно широк отвор  към който се насочват газовите мехури. На пътя им към  повърхността  на водата  поставяме една безконечна верига с чаши .От едната страна  където чашите са обърната с отворите си  към дъното на басейна в тях постъпва газа ,без да може да постъпи в чашите от другата страна. При това положение  подемната сила обоснована от газа  задвижва веригата. Когато тези чаши излязат близко до повърхността на водата и се обърнат  и започнат да навлизат във водата от другата страна  газа се изпразва от тях  потъват. Излезлият  от чашите газ се събира в пухлупак над тях  и се отправя за използуване като гориво.  По този начин директните гравитационни хидростатичи  газови двигатели  , които технически могат да бъдат различни  варианти  ,осигуряват  двойно използуване  на газовите придънни находища .

    При газови находища на големи дълбочини  могат да се получат енергийни мощности  с директни гравитационни хидростатични газови двигатели  , които да не отстъпват на мощностите ,които се получават  от изгарянето на съответнто количество газ.

   При  газови находища на суша , при които природният газ излиза  под високо налягане също могат да се реализират подобни травитационни двигатели с значителна мощност, в зависимост от обема на газа и налягането под което излиза от недрата на земята.
 Макет на такъв работещ двигател лесно може да се реализира и демонстрира, присъответно не голямо финансиране.

  

   05.03.2004 год.

 



Тагове:   двигател,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300407
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031