Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2008 09:49 - ЗА НЯКОИ ОБЩИ ПРИНЦИПИ И .......
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 950 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗА НЯКОИ ОБЩИ ПРИНЦИПИ И ИЗВОДИ В ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА.

 

1. Всеобщ фундамент на Всемира и всичко в него е неделимото и съхранимо триединство от : пространство – материя – движение.

2. Всичко произтича от това триединство, в него и то е във всичко във Всемира, като вечност и преходност.

3. Всички физически закони произтичат от това триединство.

4. Всички физични закони за съхранение произтичат от закона за съхранение на триединството от: пространство  - материя – движение.

5. Неделимото и съхранмо триединство : от пространство – материя – движение има обща характеристика , която го характеризира, като Вечност от която и в която произтича всичко и която се намира във всичко.

6.Освен общата характеристика триединството има три независими една от друга характеристики, които го характеризират, като пространство, като материя и като движение.

7. Съгласно тези характеристики, в съответствие с законите за съхранение :

- Всяко пространство е част от всеобщото пространство и от нищо друго.

- Всяка структура на материята е част от всеобщата материя и от нищо друго.

- Всяко движение е част от всеобщото движение и от нищо друго.

8. Основното , при пространството е наличие на измерения, при липса на вещева същност.

9. Основното при материята е съществуване в пространството , наличие на вещева същност и инертност от която произтичат принципите на Нютон.

10. Основното при движението е липса на вещева същност и  съществуване с материята в пространството .

11. Основното предназначение на пространството е да побира всичко в себе си и да се намира във всичко.

12. Основното предназначение на материята с инертността си е да бъде инертният строителен материал на Всемира.

13. Основното предназначение на движението е да бъде единственият строител и рушител на всичко във Всемира, единственото творческо начало във Всемира.

14. Всички количествени мерки по отношение на пространството, материята и движението представляват части от тях , приети за единица мярка.

15. Енергията и импулса са количествени измерения на произведение от материя, измерима, като маса и движение, измеримо, като скорост.

16- Базова количествена мярка за пространството е обемът, еднакъв по отношение на всички отправни системи, което определя пространството, като абсолютна същност , без всякаква относителност.

 

                                                            2

 

17. Базова количествена марка за материята е масата, еднаква, като количество спрямо всички отправни системи, което определя и материята, като абсолютна същност, без всякаква относителност.

18. Базова мярка за движението е пътя, различен спрямо различните отправни системи, което определя движението , като относително и всичко, което произтича от него.

19. При липсата на вещева същност пространството представлява реално съществуващото НИЩО с измерение и нищо друго. Като такова то е непрекъсваем , безначален и безкраен неподвижен континиум , напълно прозрачен за структурите на материята и те за него.

20. Материята със своята вещева същност съществува в безкраен брой структури с пространствени размери между две недостижими граници: нулата и безкрайността. При такова съществуване тя представлява съвкупност от безброй структури , изпълващи изцяло пространството и то тях.

21. Движението, при липсата на вещева същност, това, което го определя, като част от базовата същност на всемира , неделима от пространството и материята, но и независима от тях е че със сблъсъка, които обуславя между структурите на материята се предава от една структура на материята на друга, като се съхранява, като количество.

22. Неделимото и съхранимо триединство от : пространство – материя – движение, като базова същност на Всемира е необяснимо с нищо друго освен със собствената си същност.

23. Всичко, което произтича от базовата същност на Всемира и се обяснява с нея не е и не може да бъде базова същност, като: времето, което произтича от движението и се обяснява с него, енергията, която е продукт на материята и движението и се обяснява с тях .

24. Без материален носител на движение, измерим, като маса няма и не може да има енергия и импулс, в това число и гравитационна енергия и гравитационен импулс.

25. Материалният носител на гравитационната енергия е гравитона, както фотона е такъв по отношение на светлинната енергия.

26. Както всяка структура на материята така и гравитоните са продукт на изграждащата се и разграждаща роля на движението по отношение структурите на материята, която движението  реализира с един единствен механизъм на въздействие, като сблъсква структурите на материята ,в макро и микрокосмоса, при което едни разрушава , а други изгражда.

27. Процесът на изграждане и разграждане на структурите на материята  е единен и неделим. При всеки разпад има и синтез. При всеки синтез има и разпад.

 

                                                             3

 

29. Без сблъсък между структурите на материята, обоснован от движението няма:

- Разграждане и изграждане на макро и микроструктури на материята

- Наличие на ускорение и физическа сила.

- Наличие на енергийни потоци, формиращи енергийни полета, в това число и гравитационни такива.

- обмен на материя и движение между структурите на материята, съответно на енергия и импулс, в съответствие с съхранението на неделимото триединство от : пространство – материя – движение и произтичащите от него закони за съхранение на : пространството, материята, движението, енергията , импулса.

30. Без сблъсък между структури на материята няма и не може да има директна центростремителна гравитационна  и индиректна центробежна гравитационна сила във флуидите на земята.

31. При всички енергийни потоци, формиращи енергийни полета, в съответствие с механизма  на силовото въздействие на носителите на енергия и законите да съхранение са на лице условия, при които сумарната енергия , по затворен път в тях не е равна на нула, в това число и при гравитационните енергийни потоци, формиращи гравитационните полета на телата.

32. Енергията на нито един енергиен поток, на нито едно енергийно поле, независимо от неговият носител на енергия и механизъм на силово въздействие , е неизчерпаема докато потокът/ полето/ съществува.

33. Мощността на всеки енергиен поток / поле/ се обуславя от масата и скоростта на носителите на енергия, които го обуславят, в това число при гравитационните потоци/ полета/

34. При големи скорости на носителите на енергия, които формират енергийни потоци и полета , при малки маси може да имаме големи мощности, както е при гравитационното поле.

35. Поради голямата скорост на гравитоните, които, като продукт на вечното движение изхождат, като радиално , реактивно лъчение от структурите на материята , въпреки малката им маса са на лице мощности при гравитационните полета клонящи към безкрайност, което с най прости и очевидни експериментални резултати под формата на графика може да се покаже нагледно.

36. Голямата постоянна мощност на гравитационното излъчване, която трудно може да се постигни  при ускорителите на елементарни частици,  обуславя възможностите за неограничен , икономически изгоден и безопасен добив на енергия, при бъдещата директна гравитационна енергетика, на базата на гравитационните полета на земята и други небесни тела , като естествени и неизчерпаеми източници на енергия.

                                                        4

37.При наличието на законите за съхранение , при сблъсък на структурите на материята в макро и микрокосмоса имаме :

-  Равенство на отдаденото и получено движение между структурите на материята, в т.ч. и при гравитацията.

- Сумата от действуващият и новополученият импулс е константна величина за всеки конкретен случай, в т.ч. и при гравитацията.

- С нарастване на ново получаващият се импулс от нула до максималният възможен действуващият импулс намалява от максимума си до нула.

- При нулеви стойности на действуващите  импулси в енергийните потоци

телата в тях са в инерциално движение.

-Телата в енергийните потоци/ полета/ са неподвижни спрямо тях или се движат с постоянна скорост,  когато действуващият импулс и наличното съпротивление са равни по големина .

 

  Повече информация, при конкретни въпроси и коментарии.  



Тагове:   общи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3316399
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930