Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2008 09:43 - РЕАЛНОСТИ, ПРИРОДНИ ЗАКОНИ И..........
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 755 Коментари: 0 Гласове:
0



РЕАЛНОСТИ , ПРИРОДНИ ЗАКОНИ И ЗАВИСИМОСТИ, КОИТО ПРОИЗТИЧАТ ОТ НЕДЕЛИМОТО И СЪХРАНИМО ТРИЕДИНСВО ОТ : ПРОСТРАНСТВО - МАТЕРИЯ – ДВИЖЕНИЕ , КАТО ВСЕОБЩА БАЗОВА СЪЩНОСТ/ КАТО ВСЕОБЩ ГЕНОМ/ ОТ КОЙТО И В КОЙТО ПРОИЗТИЧА ВСИЧКО И КОЙТО СЕ НАМИРА ВЪВ ВСИЧКО ВЪВ ВСЕМИРА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРИ ЧОВЕКА С ТЯЛО, УМ И ЧУВСТВА.

 

1.От съхранението на триединството произтича най – фундаменталният обективен закон във всемира , законът за неговото съхранение с неговите частни случаи:

- За съхранение на пространството, измеримо, като обем.

- За съхранения на материята, измерима, като маса.

- За съхранение на движението, измеримо, като скорост / път за единица време/

2. Във съответствие с законите за съхранение имаме:

- Всяко пространство е част от всеобщото пространство и от нищо друго.

- Всяка материя е част от всеобщата материя и от нищо друго.

- Всяко движение е част от всеобщото движение и от нищо друго.

3. Материята е единственият носител на движението, което може да преминава от една структура на материята в друга.

   Движение без материален носител няма и не може да има.

4. Движението е единственият творец във Всемира, като Бог за вярващите и природа за атеистите.

    Без движения няма и не може да има изграждане и разграждане на живи и мъртви структури на материята.

5. Без произведение от маса, като количествена мярка за материя и скорост, като количествена мярка за движение няма и не може да има:

енергия, импулс, ускорение, сила.

6. Съхранението на енергията, като произведение от материя и движение се обуславя от съхранението на материята и съхранението на движението, без което тя не може да бъде съхранима.

7. Всяко количество материя, измеримо, като маса е не само съхранимо, но и еднакво по отношение на всички отправни системи.

8. Всяко количество движение, измеримо, като скорост е съхранимо, но различно по отношение на различните отправни системи. Тези различни стойности за скоростта на движението спрямо различните отправни системи определят и относителността на движението.

9. На базата на относителността на движението, енеригята, импулса, ускорението и силата същото са относителни величини, различни спрямо различните отправни системи.

10. В съответствие с законите за съхранение имаме:

 

                                                        2

 

- Равенство на отдадената и получена енергия между структурите на материята, включително и при гравитацията.

- Константна сума от отдаденият и полученият импулс, включително и при гравитацията.

- Равенство във всеки един момент между импулса и силата, която той обуславя, при силово въздействие на една структура на материята върху друга, включително и при гравитацията.

- Структурите на материята с по голяма скорост, независимо от масата им отдават енергия на структурите на материята с по малка скорост. Структурите с по малка скорост отнемат енергия от структурите с по голяма скорост. На тази база всеки енергиен поток, съответно всяко енергийно поле коригират скоростите на телата в тях до собствената си скорост, в това число и при гравитационните енергийни потоци, формиращи гравитационните полета на телата от които изхождат.

- др.

11. Движението, като единствен творец и рушител във Всемира ползува само един единствен механизъм на изграждане и разграждане на структурите на материята : сблъсъка между структурите на материята с който разгражда едни и изгражда други, в това число и при изграждането и разграждането на атомите на химическите елементи в недрата на звездите.

В светлината на теорията за базовата същност на Вечността има две вида сблъсък: прав, какъвто е на лице във водните, въздушните, светлините и други енергийни потоци и реактивен, какъвто е при гравитацията.

12. Количеството енергия, която се съдържа в даден енергоизточник е пропорционална на количеството на масата и количеството на движението, което се съдържа в него, в това число и при гравитацията. Без да се нарушава тази зависимост са възможни големи енергии при малки маси и големи скорости, както е при гравитацията  и  при малки скорости, но големи маси, както е при водите на големите реки.

13. Големите скорости, при малки маси, каквото имаме при гравитацията обуславят големите възможности на бъдещата директна гравитационна енергетика.

14. др.

      Повече информация, при въпроси и коментарии по отразеното в текст



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3316758
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930