Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2008 22:57 - СПИСЪК НА........
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
0



                                                      С П И С Ъ К

 

 на откритията, изобретенията и теориите до които сам и със съавтори  достигнах  в периода 1960 – 2008г.

 

О Т К Р И Т И Я:

 

1. Зависимост на обемите, масите , теглата и гравитационните потенциали при системите с гравитационно обоснован променлив обем и маса от  положението им спрямо направлението на гравитационната сила.

2.  Промени в обемите, масите, теглата и гравитационните потенциали , при системите с гравитационно обоснован променлив обем и маса от действието на гравитационните сили/ директни и индиректни/, при движението им  по затворен път в гравитационното поле.

3.  На базата на закона за съхранение на енергията възстановяване , при системите с гравитационно обоснован променлив обем и  маса, гравитационни потенциали по големи от изразходваните такива с извличане на полезна енергия от гравитационното поле.

4. Наличие на реални условия, при които , при движение на системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса сумарната гравитационна енергия не е равна на нула.

5. Наличие на неизчерпаема гравитационна сила и гравитационен потенциал, при движение на системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса по затворен път в гравитационното поле  по големи от наличното триене с непрекъснато  извличане на полезна енергия от гравитационното поле.

6. Наличие на неизчерпаема гравитационна сила и гравитационен потенциал , по големи от наличното триене,  при движение по затворен път на безконечна лента по затворен път през две флуидни среди с различна плътност , при липса на челно съпротивление.

7. Наличие на условия, при които гравитационното поле не е консервативно, обуславящи неограничен , икономически изгоден и безопасен добив на енергия от гравитационното поле на земята и други небесни тела.

8. Наличие на константно съотношение между моментите на силите при завъртане на лоста, когато силите не променят посоката си.

9. Наличие на вътрешно подемна сила , при едностранна центробежна сила, обоснована от инертността на материята.

10. Общ закон за гравитационната енергия на базата на относителността на движението, като частен случай на общ такъв закон.

11. Общ закон за гравитационният импулс на базата на относителността на движението, като частен случай на общ такъв закон.

                                                               2

 

12. Общ закон за гравитационното ускорение на базата на относителността на движението, като частен случай на общ такъв закон.

13. Общ закон за гравитационната сила на базата на относителността на движението, като частен случай на общ такъв закон.

14. Реактивният механизъм на гравитационното силово въздействие.

15. Синхронизиране на часовниците в движещи се обекти един спрямо друг на базата на телевизионно излъчване и приемане.

16.  Големите гравитационни ускорения вътре в атомните ядра, обосновани от голямата плътност на елементарните частици, които изграждат ядрата на атомите и голямата плътност на гравитоните , които излъчват в близост до повърхнината им.

17. Наличието на пълната всеобща проникваемост на гравитационните полета , при независимо силово въздействие на всяко едно от тях. Откритието на принципа “ едно във всички и всички в едно “ , отнасящ се за гравитационните полта.

18. Наличието на видимите и невидими гравитационни вълни, като продукт на движението на гравитоните,  при преминаването им през материални среди и сблъсъка със структурите от които те са изградени.

19. Независимостта на гравитационното ускорение от масата на телата, които падат в гравитационните полета , като продукт на механизма на гравитационното силово въздействие.

20. Други

 

 И З О Б Р Е Т Е Н И Я:

 

1.  Над 20 базови варианти на системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса за реализация на различни варианти на директни гравитационни двигатели с различна мощност и предназначение за  работа на суша и вода, на неподвижни и подвижни платформи.

2. Вариантни на опитни установки за доказване зависимостта на обемите, гравитационните потенциали от положението на системите с гравитационно обоснован променлив обем и маса от положението им спрямо направлението на гравитационната сила.

3. Варианти на опитни установки за доказване преобръщане на системите с гравитационно обоснован променлив обем и маса , с промяна на обемите, масите, теглата и гравитационните им потенциали под влияние само на собствените им тегла.

4. Варианти на опитни установки за доказване, на базата на закона за съхранение на енергията , възстановяване на гравитационни потенциали по големи от изразходваните такива с получаване на полезна енергия от гравитационните полета.

                                                              3

 

5. Варианти на директни гравитационни двигатели за работа на суша и вода , на базата на системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса.

6. Варианти на индиректни и директни гравитационни енергийни  магистрали на суша и вода.

7. Варианти на директни гравитационни  безконечно лентови хидростатични двигатели за работа на суша и вода.

8. Варианти на директни гравитационни енергийни магистрали на базата на безконечни ленти за работа на суша и във вода.

9. Варианти на директни гравитационни двигатели в комбинация с газови турбини, съответно и с генератори на електрическа енергия.

10. Варианти на опитни установки за доказване на вътрешно подемна сила, на базата на едностранна центробежна сила, обоснована от инертността на материята.

11. Други.

 

Т Е О Р И И :

 

1. Теория за безкрайност на енергията във времето.

2. Обща теория за енергийните потоци.

3. Теория за базовата същност на Вечността / на Всемира/

 

З а б е л е ж к а :

  Както беше необходимо да се стигне от откритието на Бекерел  до неговото оползотворяване в лицето на съвременната атомна енергетика да се създадат необходимите за целта институции и да се извърши голяма по обем научно – експериментална дейност, така е необходимо и за оползотворяването на отразените в списъка открития, изобретения и теории да се създадат съответните институции и извърши значителна по обем научно експериментална дейност за да се стигне до бъдещата директна гравитационна енергетика с нейните несравнимо по големи възможности за неограничен, икономически изгоден и безопасен добив на енергия, на базата който човечеството ще може да реше радикално назрелите демографски, икономически, екологични, климатични проблеми, които застрашават бъдещето му съществуване на земята.



Тагове:   списък,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3317483
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930