Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2008 04:47 - ЗА БЕЗПЛАТНАТА ЕНЕРГЯ В.......
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове:
0



ЗА БЕЗПЛАТНАТА ЕНЕРГИЯ В СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА, КАТО БОГ И ПРИРОДА.

 

   Всички блага, които осигуряват съществуването на човека ,базовата същност на Вечността, като Бог  и природа ни ги предоставя безплатно, в това число и енергията.  Но тези от благата за ползуването на които е положено  труд за да се ползуват или власт да се обявят за нечие собственост те не могат да се ползуват безплатно, без съответен обществен договор.

   Може да ползуваме безплатно навън и в дома си слънчевата енергия , но когато от нея се произвежда ток и за това някой полага труд, а друг това производство го е обявил за собственост не може да ползуваме безплатно енергията получена от слънцето. Не може да я ползуваме безплатно и ако власт имащите са наложили да плащаме данък за ползуването й.

  Може неограничено да ползуваме гравитационната енергия на земята за да се движим свободно по нея, но когато от гравитационното поле с ВЕЦ се произвежда електрическа енергия нея не може да ползуваме безплатно.

 На кратко предоставените ни безплатно блага от природата, в това число и енергия  може да ползуваме безплатно при следните условия:

1.     При свободен достъп до тях.

2.     При липса на собственост над тях.

3.     При липса на положен труд за ползуването им.

4.     При липса на плащането на такса /данък/ за ползуването им на държавата или друг собственик.

5.     При наличие на обществен договор, който да урежда това безплатно ползуване , както има обществени договори, които уреждат ползуването на определени природни и произведени от човека блага за определени категории хора.

И така, Бог, природата ни е предоставила всичко безплатно, но нашите порядки , и нашият труд, без които не може да го има човешкото общество налагат за много от това, което Бог ни е предоставил безплатно да плащаме за да боже да съществуваме, както , като  общество, така и  индивидуално.

   Природата, Бог ни е предоставил всичко безплатно и важното е ,както той е щедър по отношение на нас и ние да сме така щедри към себеподобните и себе си, без прекалена алчност, егоизъм и желание един над друг да се налагаме , а  да се обичаме , да няма омраза между нас, да си помагаме, за да може да ползуваме повече от това, което ни е предоставено безплатно  и да живеем по добре в съответствие с голямото разнообразие от интереси и възможности, които има всеки един от нас.



Тагове:   ЕНЕРГЯ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3317843
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930