Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2008 07:17 - ЗА ТОВА НА КОЕТО СЕ ДЪЛЖАТ.......
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 2669 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗА ТОВА НА КОЕТО СЕ ДЪЛЖАТ ГОЛЕМИТЕ ЕНЕРГЙНИ МОЩНОСТИ, ПРИ АТОМНАТА И БЪДЕЩАТА ДИРЕКТНА ГРАВИТАЦИОННА ЕНЕРГЕТИКА

 

  Всяка енергия е израз на две реалности: материя и движение, измерими , като маса и скорост. Без това няма и не може да има никаква енергетика,включително атомна и директна гравитационна.

  Големите енергийни мощности при атомната и директната гравитационна енергетика се дължат на излъчвания на малки маси с огромни скорости.

  Пръв  Пиер Кюри изчислява големите количества  енергия, която се отделя, с излъчванията от атомите на радиоактивните елементи.

  Огромното количество гравитационна енергия, която се излъчва от един квадратен метър земна площ  всеки грамотен човек може да изчисли на базата на следния прост експеримент.

 Върху площ един квадратен метър от земната повърхнина,  от определена височина по принципа на “Щангиста” пущаме последователно все по големи тежести, както при щангистите поставяме по големи тежести и изчисляваме количеството работа, която извършва гравитационното  излъчване  от тази земна площ за единица време. Получените стойности за максимална енергийна мощност са съизмерими с мощностите, при ядрения разпад и синтез с огромното предимство, че ги имаме на лице във всяка точка от земята , при пълна безопасност за хората и природата, напълно  безплатно. Предварителните кратки изчисления , на базата на простите технически средства с които може да се използува тази огромна мощност на гравитационното излъчване от земята , при пълна безопасност показват, че разходите ,при реализацията на бъдещата директна гравитационна енергетика ще са значително по малки от тези при атомната  и други енергетики.

   Ръста на цените на петрола и природния газ,  който атомната енергетика не може да спре и директната гравитационна енергетика също няма да спре и  назрелите икономически, екологични, демографски, климатични  и др. проблеми, както и жаждата на богатите да бъдат  по богати ще извикат  на живот и бъдещата директна гравитационна енергетика  и въпреки бариерата от заблудата, че гравитационното поле е консервативно, а директните гравитационни двигатели са вечен двигател, каквито те не са и не могат да бъдат, при вечността на движението, въпреки , че тази заблуда , както показаха изтеклите 48 години е съизмерима с заблудите по отношение на достиженията на Коперник, Галилей , Р.Майер и др. , конкретен израз за което е и наложената ми до 2035г, когато няма да съм между живите,  забрана да влизам чета и пиша в АБВ форуми , ще отпадне, както всяка заблуда, дори и тогава, когато тя хилядолетия е господствувала в съзнанието на хората, насаждана предимно от защитаващите власт и авторитет, ще отпадне, преди да изтече забраната наложена ми от АБВ форуми.

    

   




Гласувай:
0



1. анонимен - Не разбрах кое е това
20.06.2008 14:52
"...на което се дължат големите енергийни мощности..."?
цитирай
2. gmihov - В отговор на коменвтара
20.06.2008 20:14
Големите скорости на структурите ,носители на енергията / частици от ядрения разпад, гравитони/
цитирай
3. анонимен - Извинявайте,
21.06.2008 13:29
но бихте ли ми посочили някои големи енергиини мощности, като например генератори на електрическа енергия, дължащи се на гравитони, и реализирани в промишлен мащаб?
цитирай
4. gmihov - В отговор на коменвтара
21.06.2008 22:30
Големите генератори на големите ВЕЦ -ли на големите реки, които без енергията, която носят гравитоните, със своята маса и скорост не биха богли да работят.
цитирай
5. анонимен - Благодаря,
22.06.2008 13:10
но тогава не виждам изобщо разлика между сегашните ВЕЦ-ве и "бъдещата директна гравитационна енергетика". Какво имате предвид конкретно или това
засега е ваша тайна?
цитирай
6. gmihov - В отговор на коментараl
27.06.2008 07:03
Шма съществена разлика в гравитационите сили, които се използуват, продукт на гравитационният енергиен поток от гравитони, който изхожда от земята и формира гравитационното й поле, като продукг на съхранимото движение и наличните механизми на гравитационно силово въздействе , при ВЕЦ и при бъдещите ДГЕЦ-ли, които могат да бъдат разположени, както вътре във водни басейни, така и извън тях, с мощности съизмерими и по големи от АЕЦ, без вредни емисии за природната среда
цитирай
7. анонимен - Чудя се как можахте да сътворите такава бъркотия!
02.07.2008 09:21
Би трябвало да ви е известно, щом хобито ви е науката, че гравитационния поток от земята зависи единствено от нейната маса. Дали вашите бъдещи ДГЕЦ-ли ще бъдат разположени вътре или извън водни басейни енергията на земната гравитация няма да се промени, следователно не можете да спечелите никаква допълнителна енергия! Освен тов гравитационната енергия на Земята може да се използва ЕДНОКРАТНО и ЕДНОПОСОЧНО(към центъра на Земята). За да използвате многократно нейната енергия ще ви се наложи да внасяте еквивалентно количество енергия от друг(външен )източник в посока обратна от центъра на земята. По-просто не мога да ви го обясня, освен ако мислите да построите вечен двигател...
Препоръчвам ви да се запознаете по-задълбочено с фундаменталния природен закон за запазване и превръщане на енергията. Желая ви успех.
цитирай
8. gmihov - В отговор на коментараl
02.07.2008 15:42
В отговор на коментара

Имаме две гравитационни сили:
1. Директна- центростремителна, с посока към центъра на тялото от което изхожда реактивното гравитационно излъчване, формиращо съответното гравитационно поле, израз на пряко реактивно силово въздействие на гравитоните върху телата през които преминават.
2. Индиректна – центробежна , с посока обратна на центростремителната, израз на директното силово въздействие на гравитоните върху флуидна среда , която изпълва дадено пространство. Във пълен вакуум , какъвто не съществува,тази сила я няма.
Първата , директната гравитационна сила е открита далеч в древността, когато хората осъзнават, че телата имат тегло и започват да я използуват, без да им е ясно от къде произхожда тази сила-тегло и от какво се обуславя.
Много по късно Нютон открива гравитационната сила с което обяснява теглото, като продукт и мярка на тази сила и нейната зависимост от масите на телата, без да изяснява напълно нейният интимен произход , както това е отразено в теорията за базовата същност на Вечността и до колко то е достоверно бъдещето ще покаже.
Втората, центробежна гравитационна сила също е открита далеч преди Нютон да открие гравитацията ,от Архимед, която с откритието на Нютон получава своето по пълно теоретично обяснение, а с теорията за базовата същност на Вечността още по пълно.
Тези две реални гравитационни сили са нещо, което ежедневно наблюдаваме в природата около нас. Всяка една от тях, като всяка друга еднопосочна сила може да бъде използувана за реализация на затворено движение , както еднопосочните сили обосновани от еднопосочното течение на водите, на вятъра и др.
Директните гравитационни двигатели се базират както на самостоятелно силово въздействие на центростремителните и центробежните гравитационни сили, така и на тяхното съвместно действие.
Що се касае до фундаменталността на закона за съхранение на енергията именно тази негова ненарушимост осигурява и гарантира непрекъсната работа на бъдещите директни гравитационни двигатели с които ще се реализират неограничени, икономически изгодни и безопасни за човека и природата добиви на енергия, до които сам и с моите съавтори , придържайки се строго към този закон достигнах в периода 1960 -2008г.

цитирай
9. gmihov - И в науката
15.01.2009 08:02
И в науката , както в релегията най- трудните бариери за преодоляване на пътя на обективната истина са заблудите.
Трудно човечеството е преодоляло заблудата, че земята е неподвижна.
Трудно човечествогто ще разбере, че самият закон за съхранение на енергията изключва консервативния характер на гравитационната поле.
И докато не разбере това, което с прости , очевидни експериментални резултати се доказва няма да разбере истината за директните гравитационни двигатели и възможностшти , които с тях се разкриват за неограничен , икономически изгоден и безопасен добив на енергия на базата на гравитационните полета, като естествени и неизчерпаеми източници на движение, на енергия.
цитирай
10. gmihov - АКО
27.12.2009 07:38
Ако на "знаещите", че гравитационното поле е консервативно им е трудно да ми обяснят това, за мен още по трудно е да им обесня, че не е консервативно, както на Коперник не му е била ласно
на "знаещите", че земята е неподвижна да обясни, че е подивжна.
Все пак, ако учуни и лаици биха молли да се абстрахират за кратко от заблудата, че гравитационното поле е консервативно и биха прочели повторно и внимателно този постинг и биха задали свиите коректни въпроси биха разбрали, че травитационното поле не е консерватимно, което следващите поколения ще разберат, както поколенията след Коперник, Галилей, Р.Майер, Ж.Бруно и други са разбарали, което техните съвременици не са разбрали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300517
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031