Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2008 09:15 - ЗА НЯКОИ ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ В.......
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 2089 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗА НЯКОИ ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ В ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА / НА ВСЕМИРА/  ПО ОТНОШЕНИЕ НА ГРАВИТАЦИЯТА.

 

1.Както всичко така и същността на гравитацията е част от базовата същност на Вечността / на Всемира/, състояща се от неделимо и съхранимо / вечно/ триединство от : пространство – материя – движение и произтичащите от него вечни и ненарушими природни закони.

2. Както всяка енергия и сила имат своя материален носител, така и гравитационната енергия и сила имат такъв носител и това  е гравитона. Без него няма и не може да има гравитационна енергия и гравитационна сила.

3. Както всяка енергия, така и гравитационната енергия е продукт на движението, при съхранението на което във Всемира няма и не може да има структура на материята, която да не е в движение.

3. Всяка енергия и импулсна сила, в тава число и гравитационните са конкретен количествен израз на произведение от маса, която никога не е относителна и движение, което винаги е относително.

4. Всяко ускорение и сила са конкретен израз на сблъсък между структурите на материята. Продукт на такъв сблъсък са и гравитационното ускорение и гравитационната сила.

  Сблъсъкът, като продукт на движението може да бъде прав,  какъвто е при водните, въздушните, светлинните и др. енергийни потоци и реактивен, какъвто е при гравитацията в резултат на което  директната гравитационната сила е центростремителна.

5. Поради липсата на относителност , при  материята, масата на гравитоните като структурна форма и  количествен израз на материята им не е относителна величина.

6. При относителността на движението, както всяка енергия, импулс, ускорение и сила са относителни такива са и гравитационната енергия, импулс, ускорение и сила.

7. Както изграждането, разграждането и придвижването  на всяка структура на материята е продукт на съхранимото  движение така и гравитона и неговото излъчване от телата  е продукт на движението.

8. Реално гравитоните, които се излъчват от телата и формират техните гравитационни полета не привличат телата през които преминават, а ги отблъсват към източникът от които изхождат, което се отчита, като привличане, притегляне, а в същност механизма е реактивно отблъсване.

9.  Гравитоните, като продукт на движението изхождат от най- малките структури на телата на суб атомно ниво и поради всеобщата си проникваемост през телата се излъчват радиално , което обуславя 

 

                                                       2

 

намалението на плътността на гравитационните полета с квадрата от разстоянието до центъра на тялото от което изхождат, в съответствие с което с квадрата от растоянието намаляват: гравитационният импулс, ускорение и сила.

10. Движение на се създава и не се унищожава. Това важи и за движението на гравитоните. С каквато скорост излитат от телата, като отворено инерциално движение със същата скорост се движат и вътре в телата, като затворено движение.

   Най вероятно реактивният им механизъм на силово въздействие се дължи на избиване и заместване на гравитон от гравитон, при строга пропорционалност на общото количество материя на даденото тяло, измерима на базата на инертността й, като маса.

   Реактивното силово въздействие на гравитаните възможно е да се дължи и на спираловидна форма на гравитоните , въртящи се с огромна скорост напречно на посоката на движението си.

11. Поради всеобщата прозрачност на телата за гравитоните и те свободно преминават през тях гравитацията не променя температурата на телата, като светлината, която се задържа в тях. Не увеличава количеството  на движение вътре в телата, израз на което е температурата им.

12. Поради относителността на движението на гравитоните ,формиращи дадено гравитационно поле количествените стойности на гравитационната енергия, импулс ускорение и сила във всяко гравитационно поле по отношение на падащите в тях тела са между определен максимум  и нулата. Когато скоростта на свободното падане стане равна на скоростта на гравитацията тези стойности стават равни на нула.

13.  Независимостта на гравитационното ускорение във вакуум, от масата на телата, които падат в гравитационните полета не се обуславя от липсата на  въздух а от механизма на гравитационното силово въздействие , сблъсък на структури с еднаква маса, при който едната минава от отворено в затворено движение, а другата от затворено в отворено движение. Въпрекси, че това е в съответствие с природните закони все пак е хипотеза и налага по нататъшни задълбочени анализи на конкретните реалности във Всемира.

14. Предимство на теорията за базовата същност на Вечността / на Всемира/, като обща теория и за същността и проявлението на гравитацията е ,че тя обективно обяснява  направеното от мен в 1960 год. откритие “Наличие на условия, при които гравитационното поле  не е консервативно” и изобретените на базата на него директни гравитационни двигатели, които обективното човешко познание векове наред и до сега приема за вечен двигател ,каквито те не са и ги счита за невъзможни.

 

 

                                                    3

 

15. Неделимото и съхранимо триединство от : пространсгтво – материя – движение  е всеобщото , вечно, безначално и безкрайно, несъздаемо и неунищожаемо начало / геном / на всичко преходно във Всемира. То е същността и на самият, вечен, безначален и безкраен Бог, творец от себе си, в себе си на всичко преходно и намиращ се във всичко вечно и преходно. От позициите на атеизма то е и всеобщото начало на природата и на всичко н нея.

   Като всеобщ геном негов продукт са и всички геноми в които са заложени програмите от коня да се ражда кон, от човека – човек, от житото жито и пр.

  От него зависи и живота на звездите  и атомите и на всички живи и “мъртви” негови структури.

16. Значимостта на теорията за базовата същност на Вечността /на Всемира/, като Бог и природа  за в бъдеще ще се оцени :

   - В теоретичен аспект до колко тя ще ни даде една по пълна обективна представа за Всемира и всичко в него.

  -  В практичен аспект с неограничените възможности за икономически изгоден и безопасен добив на енергия, които в светлината на нея ни предоставя директният достъп до енергията на гравитационните полета, като естествени и  неизчерпаеми източници на енергия.



Тагове:   основни,


Гласувай:
0



1. valsodar - За реактивното отблъскване
31.05.2008 12:11
Би ли дал още малко поясняваща информация по т.8 ?
цитирай
2. gmihov - В отговор на коменвтара
31.05.2008 14:31
В отговор на коментара.

Отразеното в т. 8 е една от хипотезите в подкрепа на реактивното гравитационно силово въздействие, което се базира на следното:
1. Когато две структури на материята/ две тела/ се движат едно спрямо друго те могат да се приближават и да се сблъскат, но не и да се притеглят едно към друго директно .
2. Директно движението осигурява само сблъсък, не и привличане.
3. Привличането е вторичен индиректен механизъм на притегляне на телата едно към друго. Земята и луната се притеглят една към друга не директно на базата на собственото си движение, а на базата на реактивно силово въздействие на гровитоните, които излъчват и с които се достигат една друга.
4. Механизма на реактивното гравитационно силово въздействие прилича на това, което имаме при билярда. Удрящата топка отдава изцяло своята енергия на ударената топка и заема нейното положение на покой спрямо билярдната маса.
5. Освен този механизъм на реактивно силово въздействие може да имаме, при преминаване на ракетен снаряд през решетка, на която отворите са по големи от самия снаряд, но не и от реактивната струя, при което с преминаването на снаряда през решетката ще имаме не солово въздействие в посока на движението на снаряда , а в обратна посока , съвпадаща с посоката на струята на газовете.
6. Реактивен механизъм на силово въздействие , в резултат на сблъсък имаме и при винта , където също имаме различни посоки на движение и посока на силово въздействие.
На кой от тези механизми е подобен механизма на гравитационното силово въздействие или на друг подобен е трудно да се каже без допълнителни анализи на гравитационното силово въздействие. Но!.. При положение че няма и не може да има импулсна сила без движеща се структура на материята, притежаваща маса и скорост, гравитационната импулсна сила е реактивна сила след като не отблъсва телата по посоката на движението на гравитоните, носители на гравитационния импулс , а в обратна посока.


цитирай
3. valsodar - Благодаря за коментара
31.05.2008 14:35
Нещата наистина са обяснени ясно и достъпно, за което съм задължен.
цитирай
4. didslpole - Що е материя?
05.06.2008 22:59
Няма да откриете никакви гравитрони и прочие глупости. Физичните теории са само модел , а не реалноста.Всички основни понятия, с които работим, произтичат от нашият ограничен опит и нужди. Обявяването им за фундаментални е смешно.

Всесъществуващото е вероятно неограничено, а ние сме.

Ето някои грешки в мисленето: Празно пространство-интуитивна представа без логическа обосновка.Само че,нищото не може да има мерност и свойства, а пространството ги има.Движението не е през него , а чрез него.
Гравитация-причината е ускореното движение по оста на времето на тримерната равнина. Всяка устоичива елементарна частица е състояние което се възпроизвежда с определена честота върху тримелната гранична повърхнина, която разделя минало от бъдеще.Времето е несамотъждественос на нещата. Те не са равни на себе си.Стремежът да са такива поражда инертноста.Казано иначе частицата се самопоражда с определена честота и вероятност в пространството като негово състояние.Загубите се превръщат в пространство но ние няма как да забележим това, освен като червено отместване.Времето и пространството се "финансират от загубата на движение(енергия).
Разнася ме се като цигарен дим.
цитирай
5. gmihov - В отговор на коменвтара
06.06.2008 07:58
Твърде много сте се "изкачили" във върховете на дарвото на познанието, че вече не виждате дървото и неговите корени ,а само празното пространството пред Вас и приемате, че всичко е пространство и не приемате, че дървото съществува , и като дълбоко правоверни мюсюлмани и християни , които не вярват, че Годпод и Аллах са едно и сащо , не приемате,че сте част от дървото, от обективната реалност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300949
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031