Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2008 06:22 - НА КРАТКО ЗА ЗАКОНА НА нЮТОТ ЗА ГРАВИТАЦИОННАТА СИЛА F =mm1m2/r^2=m1g1=m2g2 И НА АЙНЩАЙН ЗА ЕНЕРГИЯТА Е = MC^2 В СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1605 Коментари: 5 Гласове:
0



   И при двата закона е изпусната всеобщата относителност на движението в резулртат на което се явяват , като частни случаи на по общи закони. Теорията за базовата същност на Вечността ги формулира, като токива, като в тях включва всеобщата относителност на движението. В резултат на тази корекция те придобиват следния вид:
 F = mg./c-v/:c  ; E = /mc^2/./c-v/:c
  Анализът на така корегираните закони показва:
  При закона на Нютан:
1. С увеличение на скоростта на падане в гравитационното поле намалява големината на гравитационният импулс и при скорост на падане  равен на сдкоростта на гравитацията става равен на нула.
2. Гравитационното поле не може да придаде скорост на падане по голяма от собствената си сокорост..
  При  закона на Айнщайн:
1. Скоростта на светлината  във вакуум е постоянна величина спрямо източниса от който изхожда ,независимо от това дали този източникп е подвижен или " ниподвижен"
2. И скоростта на светлината , като всяка скорост е относителна и различна спрямо различните отправни системи.
  При двата закона:
1. Няма и не може да има сила и енергия без наличие на материя и двнжение , което винаги е относителрно.
2.  Нсички сили, независимо от това, как ще ги наречем , гравитационни, магнитни, ядрени и пр. имат общ генезис, включващ произведение от маса и относителна скорост.
   Павече подробности при пълен анализ на общите закони, на базата на вдеобщия геном , състоящ се от неделиво и съханимо триединство от пространство - материя - движение и това, което произтича от него ,като всеоща база на всичико във всемира.
 



Гласувай:
0



1. gmihov - При двата закона
27.01.2008 23:33
Всеабщият геном, всеобщата база от която и в която произтима всичко във всемира и която се намира във всичико е неделимото и съхранимо триединство от : пространство - материя - движение. Без тази база , която реално съществува, няма енергия, импулс, ускорение, сила. Енергята , импулса,усколението, силата са взаимно обвълрзани количествени измерения на
части от манелията и движението в пространството. Без маса, като количествена мярка за материята и скорост, като количествена мярка за движението няма и не може да има енеригя, импулс, ускорение, сила.
Закона на Нютон изразява сила, но тази сила не може да я има без ускорение, ускорението без ивпулс, импулса без енергия, енергията без материята и движението.
С произведение от маса и скорост се изразяват енергията и импулрса. Масата е количествена мярка за материя. Скоростта е количествена мярка за движение ,отвосителна, защото и дивжението е относително. Генома от който произтичат е неделимото и съхранимо триединство от пространство - материя - движение
цитирай
2. анонимен - Странно
18.08.2008 15:42
Но това е абсурдно, от Вашата формула излиза, че тяло, което се движи със скоростта на светлината, има енергия Е=0? При това не говорим за тахиони, а за нормална барионова материя.
цитирай
3. gmihov - в отговор на коментара
18.08.2008 16:58
Тяло, което се движи със скоростта на светлината спрямо дрлуго тяло, каето се движе пред него със същата сщкорост има нулев импулс и нулева енергия, но вътрешнота му енергия спрямо самото него не е равна нанула.
Има нулеви ивпулси, нулуви енергий , при относителността на движението, но няма струкгури на материята с нулева маса и нулева енеригя, въпреки относитеилността на движението, защото, ако спрямо една отправна системе импулса и енергията са равни на нула, от това не следва, че те са равни на нула спрямо всички отправни системи. Такова чудо в природата няма , при всички условия дадена структура на материята да има нулева маса и нелева инергия.
цитирай
4. kostadin - Значи, ако нещо се движи равномерно ...
01.06.2012 06:02
Значи, ако нещо се движи равномерно нямаме сила, защото Сила имаме само при ускорение Така ли трябва да се разбира
цитирай
5. gmihov - Kostadin
01.06.2012 22:34
При наличието на гравитацията, светлината и други енергийни потоци в пространството нямаме и не може да имаме чисто инерциално движение.
Чистото инерциалното движение е движение, при което няма силово въздействие върху даденото тяло или сумата от външните силови въздействие върху него е равна на нула.
Когато едно тяло се движи по инерция не значи, че то няма енергия и импулсна сила спрямо различните отправни системи. НАМА ЕНЕРГИЯ И СИЛА САМО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТЕЛАТА, КОИТО СЕ ДВИЖАТ С НЕГО ПО ЕДНО НАПРАВЛЕНИЕ В ЕДНА ПОСОКА СЪС СЪЩАТА СКОРОСТ С КОЯТО СЕ ДВИЖИ И ТО.
При лпса на сблъсък между телата няма и не може да има дейстуваща сила и обмен на енергия и импулс между талата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3316940
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930